Öne Çıkanlar rusya Bayern Münih tam tasdik otel tanıtım filminin faydaları otel tanıtım videoları

BMGK kabul etti! Türkiye ve Rusya'nın...

Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen karar, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

RUSYA VE TÜRKİYE KONSEY'E SUNDU

BMGK, Suriye'de yürürlüğe giren ateşkes mutabakatını görüştükten sonra Ankara ve Moskova yönetimi tarafından Konsey'e sunulan karar tasarısını oyladı.

KABUL EDİLDİ

Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen karar, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

ASTANA'DA MÜZAKERELERİN BAŞLAMASI

Ayrıca kararda Suriye geneline "acilen, güvenli ve engelsiz" insani yardım ulaştırılmasını ve ocak ayının sonlarına doğru rejim ve muhalifler arasında Kazakistan'ın başkenti Astana'da, BM'nin kolaylaştırıcılığında müzakerelerin başlaması isteniyor. 

Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun garantör sıfatıyla destek verdiği, BMGK tarafından terör örgütü olarak kabul edilen grupların kapsam dışı bırakıldığı ateşkesin uygulama süreci yerel saatle dün 00.00'da (TSİ 01.00) başlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet zafer 7 yıl önce

Türkiye ve Rusya'ya teşekkür ediyorum