Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid cumhurbaşkanı Tanap

Çad Gölü'nde intihar saldırısı: 30'dan fazla ölü!

Orta Afrika'da Nijerya, Kamerun, Nijer ve Çad sınırında yer alan Çad Gölü'ndeki Koloko Adası'nda bir pazar yerinde düzenlenen 3 ayrı bombalı saldırıda 3'ü intihar eylemcisi 30'dan fazla kişi öldü, yaklaşık 80 kişi de yaralandı.

OLAĞANÜSTÜ HAL DEVAM EDİYOR

Çad'da, 19 Kasım'da, Boko Haram saldırılarına karşı uygulanan olağanüstü hal 4 ay uzatılmıştı. Çad hükümetinin olağanüstü hal uygulama kararı, Çad Gölü bölgesi ülkelerinin Boko Haram örgütünün silahlı saldırılarına maruz kaldığı bir zamanda alındı. Boko Haram'ın Çad ve Kamerun'da bu ay başında düzenlediği saldırılarda, örgüt militanlarının da aralarında bulunduğu 50'ye yakın kişi yaşamını yitirmişti.

OPERASYON İÇİN BM OYLAMASI BEKLENİYOR

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin, Boko Haram ile mücadele kapsamında ‘Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü' oluşturmuştu. Müdahale gücünün, göreve başladığında, Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik, istikrar ve insani yardımın sağlanması için çalışması planlanıyor. Müdahale gücünün operasyonlara başlaması için BM'de oylama yapılması bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.