Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

CIA belgeleri yine ortalığa saçıldı! İran politikası ve işkence yöntemleriyle ilgili flaş ifadeler

Kendisini “müslüman değilim” diye tanıtan liseli bir genç CIA direktörü Brennan’ın e-posta adresini kırdı. Filistin destekçisi ve ABD’nin dış politikalarını beğenmeyen gencin kırdığı e-postalar Wikileaks’te yayımlandı.

İRAN POLİTİKASI

Ortaya çıkan belgelere göre Brennan’ın daha sağduyulu bir İran politikasından yana. CIA direktörü, Bush’u İran’ı “gereksiz yere şer ekseni” olarak tanımlamasını sert bir dille eleştiriyor.

İran’da kim iktidar olursa onunla çalışılmasını “yeni başkan adayına” tavsiye eden Brennan realist adımların atılmasından yana olduğunu belirtiyor.

İŞKENCE YÖNTEMLERİ

E-mail trafiğinden anlaşıldığı kadarıyla CIA direktörü Brennan sonuca ulaşmada iyi bir yöntem olarak gördüğü “sert sorgulama teknikleri”ni de tavsiye ediyor.

CIA TEPKİLİ

CIA ise belgelerin yayınlanmasın suç olduğunu söyleyerek sert tepki gösterdi. Ayıca gizli servis, bu bilgilerde gizli bilginin olmadığını ve Brennan ailesinin mağdur olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
CıaBushWikileaksBrennan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.