Öne Çıkanlar rusya Bayern Münih tam tasdik Sevgi Forum sevgiforum

CIA'den skandal PYD önerisi!
ABD'deki Lehigh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı, CIA'in Türkiye uzmanı ve Washington'da bulunan düşünce kuruluşu Wilson Center'ın Orta Doğu Programı Direktörü Henri Barkey, Financial Times'ta yayınlanan yorum yazısında Türkiye ve ABD açısından “kazan-kazan” diye açıkladığı çözüm önerisini yazdı.

Barkey yazısında Türkiye ve ABD açısından “kazan-kazan” diye açıkladığı çözüm önerisini şöyle anlattı:

"Mevcut durum istikrarsız...Özellikle Erdoğan'ın ABD'den PYD ve Türkiye arasında tarafını seçmesini istemesiyle durum kontrolden çıkabilir. Ama ABD'nin aracı olabileceği bir kazan-kazan ihtimali var: Türkiye'deki PKK militanlarının Kuzey Irak ve Suriye'ye çekilmesi karşılığında Türkiye'den Suriye'deki Kürt bölgelerine müdahale etmeme sözü alınabilir.

Bu anlaşmanın avantajı Türkiye'nin bazı Kürt bölgelerinde Suriye'deki gibi bir yıkıma olan çatışmayı durdurmak, aynı zamanda PYD ve ABD'nin DAEŞ'le savaşa odaklanmasını sağlamak olabilir."

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.