Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye IŞİD saldırı

Çin o ülkeye asker gönderecek mi?
 Rus basınında yer alan bir habere göre; yasalarına ilk kez terörle mücadeleyi de dahil eden Çin'in Suriye'deki terör operasyonlarına katılma ihtimalini değerlendirildi.

ÇİN ASKER GÖNDERMEYECEK!

Değerlendirmeye göre Çin'in Suriye'ye asker göndermesi pek olası değil: "Yasa kabul edildikten sonra Çin'in -Kaide bağlantılı Doğu Türkistan İslami Hareketi gibi militanlarla savaşmak için Suriye'ye silahlı kuvvetler konuşlandırabileceği konuşulmaya başlandı. Bu örgüte mensup militanların Suriye'ye savaşmaya gittiği, bazılarının da saldırı düzenlemek için Çin'e döndüğüne dair haberler çıkmıştı. Peki ama bu söylentilerin aslı astarı var mı? Çin DAEŞ karşıtı koalisyona katılacak mı? Muhtemelen hayır."

'ÇİN TÜRKİYE VE SUUDLARLA İLİŞKİLERİ BOZMAYA HAZIR DEĞİL'

Rusya'nın Suriye'de operasyona başlamasının ardından da Çin'in bölgeye deniz filosu gönderdiğine dair haberler çıktığını ama çok geçmeden bu haberlerin yalan olduğunun anlaşıldığının hatırlatıldığı haberde, yine uzmanların bu konuda ikiye bölündüğü belirtildi. Pekin'in Türkiye ve Suudi Arabistan gibi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed'ın gitmesini isteyen bölge ülkeleriyle iyi ilişkileri bozmaya hazır olmadığı belirtildi. 

Anahtar Kelimeler:
SuriyeOperasyonAskerÇin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.