Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

DAEŞ komutanı para sayarken görüntülendi
Amerikan ordusu tarafından Mayıs 2015’te yapılan bir operasyonda DAEŞ’in önemli sorumlularından Ebu Sayyaf öldürülmüştü. Terör örgütü IIŞİD'in petrol ticaretinden kazandığı paraların görüntüsüne ulaşıldı.

PETROL TİCARETİNİ YÜRÜTEN KİŞİYDİ

Gerçek adı Fathi ben Awn ben Jildi Murad al-Tunisi olarak bilinen Tunus asıllı IŞİD üst düzey yöneticisi Seyyaf DAEŞ’in petrol ticaretini yürüten kişi olarak biliniyordu.

PARALARI SAYARKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Operasyonda ele geçirilen fotoğraflarda Ebu Seyyaf’ın petrol ticaretinden elde edilen paraları saydığı görülüyor.

6 AYDA 289.5 MİLYON DOLAR

Ebu Seyyaf’ın tuttuğu belgelere göre terör örgütü DAEŞ 2014 Temmuz’undan 2015 Şubat’ına kadar sadece petrol satarak 289.5 milyon Amerikan doları kazanmış. Bu satışların yüzde 72’si Ebu Seyyaf tarafından organize edilmiş. Sayyaf’ın öldürülmesinin ardından Fransız asıllı Ebu Muhammed El-Fransi, petrol ticaretinin başına getirildiği belirtiliyor.
Uzun yıllar Ebu Seyyaf’ın yanında çalışan El-Fransi’nin, eski patronunun kurduğu ilişkiler üzerinden petrol satmaya devam ettiği ifade edildi. Yapılan operasyonda Ebu Seyyaf'ın karısı Umm Seyyaf'ın yakalandı. Seyyaf'ın karısıyla birlikte DAEŞ operasyonlarını yürüttüğü biliniyordu.

IŞİD VE ESAD'IN TİCARET ORTAKLIĞI

ABDHazine Bakanlığı geçen yıl aralık ayında IŞİD'in çıkarttığı petrolün önemli bir kısmını Esad rejimine sattığını açıklamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.