Öne Çıkanlar otel tanıtım filmi hakkari son dakika haberleri samsun haberleri çeşme Ömer İsi

DAEŞ saldırıyı üstlendiği açıklamada asıl ölü sayısının saklandığını duyurdu
 Belçika'nın başkenti Brüksel'de Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda ve  Maalbeek'teki metro durağında patlama meydana geldi. Patlamalarda Brüksel tarafından yağılan açıklamada saldırıda 34 kişinin öldüğü belirtildi.
 
Öte yandan DAEŞ'in türkçe sitesi Darul Hilafe saldırıyı üstlendiklerini ve yaşanan bombalı saldırılarda 230'dan fazla kişinin öldüğü ve yaralandığını iddia etti.
 
İşte o açıklama;
 
Hilafet askerleri bugün Brüksel'de patlayıcı kemer ve bombalarla bir dizi saldırı düzenledi.
 
Saldırılarda Belçika'nın başkenti Brüksel havaalanı ve merkezi metro istasyonu hedef alındı. Ayrıca bu ülke, İslam Devleti'ne karşı uluslararası koalisyona katılan ülkelerden biridir.
 
İslam Devleti savaşçıları ilk olarak Zaventem havaalanı içinde ateş açtıktan sonra Hilafet askerlerindenbirkaç kişi patlayıcı kemerlerini patlattı. Ayrıca bir diğer istişhadçı kardeş ise Maelbeek metro istasyonuna saldırarak patlayıcı kemerini metro istasyonunda patlattı. Düzenlenen saldırılarda 230'dan fazla kişi öldü ve yaralandı.

Ayrıca Dışişleri Bakanlığı, Brüksel'deki terör saldırılarının ardından Belçika’ya seyahat edecek vatandaşlarımıza yönelik duyuruda bulundu.
 
Açıklamada, "Yetkililer Brüksel'de yaşayanlara, bulundukları yerden ayrılmama ve sokağa çıkmama çağrısı yapmaktadır. Bu çerçevede yeni bir bilgi alınana kadar vatandaşlarımızın Brüksel'e seyahat etmemeleri tavsiye olunur" denildi.
 
Islahhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.