Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Danimarka'da 3 çocuk için yeni kampanya
Toplam nüfusunun yüzde 26'sı çocuk olan Türkiye'de 0-14 yaş arasında yaklaşık 20,5 milyon kişi bulunuyor.
Dünya Bankası verilerinden yaptığı derlemeye göre, AB ülkelerinde çocuk nüfusunun (0-14 yaş arası) genel nüfusa oranı yüzde 13 ile yüzde 22 arasında değişiyor. AB ülkeleri arasında çocuk nüfusunun genel nüfusa oranı en düşük olan ülke yüzde 13 ile Almanya.  Almanya'da çocuk nüfusunun azalmaya devam edeceği ve 2050 yılında çocuk nüfusunun genel nüfusa oranının yüzde 12,4'e kadar ineceği tahmin ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAKSIZ DA, AVRUPA HAKLI MI
Türkiye'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kadınların çocuk sahibi olmalarına yönelik teşvik edici ve gayet doğal sözleri, bazı kesimlerin zoruna gitmiş durumda..
Halbuki, batı dünyasında birçok ülke, aile planlamasının tam aksine nüfuslarını artırmak adına vatandaşlarını türlü kampanyalarla teşvik etmeye çalışıyor

DANİMARKA'DAN KAMPANYA ÜSTÜNE KAMPANYA
Danimarka'da ise çocuk nüfus oranı yüzde 17. Danimarkalı bir seyahat acentası genç nüfusun giderek azaldığı ülkede vatandaşları seyahatlere çıkmalarını teşvik etmek amacıyla yeni bir kampanya başlatmıştı.

Spies Rejser Travel adındaki acenta “Do it for Denmark!” isimli reklam filminde, Danimarka’da yaşlı nüfusun arttığına, onlara yardımcı olacak gençlerin kalmadığına ve hükümetin bu soruna bir çözüm bulamadığına değinilmişti. Ardından seyahate çıkmanın çiftlere iyi geldiğini ve birbirlerine duydukları cinsel arzunun körüklendiğini belirtilmişti.
Filmin sonunda marka, acentayı tercih ederek seyahate çıkacak ve bu seyahatleri sırasında çocuk sahibi olacak çiftlere üç yıllık çocuk bezi yardımı ve çocuklu ailelere uygun tatil fırsatları da sunuyor ve “Danimarka için yap!” sloganıyla milli duyguları harekete geçirmeyi hedefliyordu.

DANİMARKA'DAN KAMPANYA'DA 2. PERDE
Çiftlerin bu fırsatlardan yararlanması için acentanın internet sitesine girerek onlara önerilen romantik şehirlerden birini seçmeleri ve son regl tarihlerini yazmaları gerekiyor. Böylece acenta onlar için en doğurgan oldukları döneme denk gelen tarih aralıklarını ayarlayabiliyor. Tatilin ardından çifte hamilelik testi gönderiliyor, eğer pozitif çıkarsa bunun fotoğrafını çekerek göndermeleri isteniyor.



Spies sözcüsü Eva Lundgren, seksologların Danimarka’nın nüfus sorununun nedenlerinden birinin Danimarkalıların cinsel birlikteliğe vakit ayırmamaları yüzünden olduğunu söylüyor:
“Seksologlar Danimarkalıların günlük işleriyle fazla meşgul olduğunu ve bu rutinden uzaklaşmaları gerektiğini belirtiyor. Biz de çiftleri tatile çıkmaları ve biraz romantizm yaşamaları için teşvik etmek istiyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.