Öne Çıkanlar rusya haber abd mahmut uslu fenerbahçe haberleri haber botu

Danimarkalı bakandan skandal teklif!
Avrupa Birliği üyeleri içerisinde mültecilere yönelik sert yaklaşımıyla öne çıkan Danimarka'da Adalet Bakanı Sören Pind'in mültecilerle ilgili açıklamaları tartışmalara neden oldu. Pind mültecilerin mücevherlerine ve ziynet eşyalarına el koymaları gerektiğini söyledi..

EN AZ MÜLTECİ KABUL EDEN AVRUPA ÜLKELERİNDEN

Komşu İsveç başta olmak üzere AB üyesi birçok ülke ile karşılaştırıldığında oldukça az olmasına rağmen Danimarka'ya çok fazla mültecinin geldiğini savunan Pind, ülkeye gelen mültecilerin ziynet eşyaları başta olmak üzere her tür mücevherlerine el koyulması gerektiğini savundu. Bakan Pind bu sayede elde edilecek gelirin mültecilerin masraflarını karşılamak için kullanılabileceğini söyledi.

TEKLİF DESTEK GÖRDÜ: GAYET ADİL OLUR

Söz konusu açıklamalar Danimarka'nın sağduyulu kesimlerinden tepki çekerken hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi (DF) söz konusu teklife destek verdiğini açıkladı. DF'in entegrasyon sözcüsü Martin Henriksen, "Evet bazı durumlarda böyle bir adım atmak gayet adil olur. Ancak bu bir istisna olmalı" dedi.

Geçtiğimiz Kasım ayında Danimarka'ya toplamda 4 bin 500 mültecinin iltica talebinde bulunduğu belirtiliyor. Bu sayı Ekim ayında 3 bin 646 idi. Komşu İsveç'in 2015 yılı içerisinde toplamda 190 bin mülteciyi kabul etmesi bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.