Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

Davutoğlu ve ekibi Merkel'den ne istedi!?
Başbakan Amerika’da! Ahmet Davutoğlu, BM 70’inci Dönem Genel Kuruluna katılmak için ABD’ye gitti. Davutoğlu New York’ta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir araya geldi.

İki başbakan görüşmede yalnız değildi. Onlara MİT müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu da katıldı.

İki liderin gündeminde Aylan Kurdi’nin ölümü ile doruk noktasına tırmanan mülteci krizi vardı. Almanya’nın mülteci alma kararının ayrıntıları masaya yatırıldı.

Akşam Gazetesi’nin haberine göre de Davutoğlu ve Merkel haklarında yakalama kararı çıkarıldıktan sonra Almanya’ya giden savcıların durumunu konuştu.  Davutoğlu, Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iade edilmesini istedi.

Türkiye daha önce 17 - 25 Aralık'ın iki savcısını istemiş ancak Alman hükümeti “sonuçlanmayan uluslararası aramalarla ilgili görüş açıklamayız” gerekçesiyle net bir yanıt vermekten kaçınmıştı. Hükümetin özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savcıların teslim edilmesi için Almanya’ya siyasi baskı uyguladığı belirtiliyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.