Öne Çıkanlar ışid türkiye terör örgütü terörist terör

Dışişleri Bakanlığı'ndan Avrupa'ya ırkçılık uyarısı
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Solingen katliamının 23. yılında bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Özellikle Avrupa’da son dönemde ciddi boyutlara ulaşan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığından duyduğumuz endişeyi bir kez daha vurgulamak istiyoruz." ifadesi yer aldı.

BEŞ TÜRK KATLEDİLDİ

Açıklamada 29 Mayıs 1993'te Almanya’nın Solingen şehrinde, ırkçı bir grubun evleri yakarak ateşe vermesi sonucu katledilen beş Türk'ün rahmetle anıldığı açıklandı.

"IRKÇILIK ARTIYOR ENDİŞELİYİZ"

"Bu vesileyle özellikle Avrupa’da son dönemde ciddi boyutlara ulaşan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığından duyduğumuz endişeyi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu tür elim hadiselerin tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.

"SİYASETÇİLER BİRLEŞTİRİCİ OLMALI"

Bu çerçevede, başta siyasetçiler olmak üzere, omuzlarında toplumsal sorumluluk bulunan kamuoyuna mal olmuş şahsiyetleri, toplumları huzursuzluğa sevk edecek, ayrıştırıcı ifade ve tutumlar yerine, birleştirici söylem ve eylemlerde bulunmaya davet ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.