Öne Çıkanlar rus tırları uruguay devlet başkanı flaş ifadeler beşar esed kuran kuzey kıbrıs

Donald Trump, 'Yılın Yalanı' ödülünü kazandı

Times gazetesinin Washington bürosu şefi tarafından kurulan Politifact sitesi, ABD'de her yıl verdiği "Yılın Yalanı" ödülüne bu sene Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump'ı layık gördü.

Trump, ödülü 21 Kasım'da Alabama'da düzenlediği seçim mitingindeki konuşmasıyla aldı. İslamofobik söylemleriyle bilinen başkan adayı, mitingde 11 Eylül saldırılarının Müslümanları sevindirdiğini iddia etmişti. Trump, "Dünya Ticaret Merkezi yıkılırken New Jersey'de yüzbinlerce kişi görüntüleri tezahüratlarla izliyordu" diye konuşmuştu.

"Televizyonda izledim" dedi, görüntüler hiç ortaya çıkmadı

ABC News spikeri Georfe Stephanopoulos bu iddia karşısında Trump'a olayı nerede gördüğünü sormuş, başkan adayı televizyonda izlediğini, sonradan olayın üstünün örtüldüğünü öne sürmüştü. Ne var ki sözkonusu görüntüler hiçbir zaman ortaya çıkmadı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.