Öne Çıkanlar türkiye IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye ışid ahmet davutoğlu

Dünya bu zulme sessiz!

İsrail, kendini savunan Filistinlilerin ailelerin evlerini yıkarak yada betonla doldurup kullanılmaz hale getirerek cezalandırma yönetemini kullanıyor. İnsan haklarına ve insanlığa aykırı olan bu politikalara bütün dünya sessizken uluslararası görsel ve yazılı basında da üç maymunu oynamakta.

İsrail yönetimi "saldırı düzenlediği" iddia edilen Filistinlilerin ailelerinin evlerini yıkmaya devam ediyor.

İsrail polisi bu sabah saat 08.00 sıralarında işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Cebel-i Mukabber mahallesine gelen İsrail'e ait beton makinaları, Bahaa Alyan isimli Filistinlinin evine beton doldurmaya başladı. Bu tavır ise dünya vatandaşlarını şaşkına çevirmiş durumda. Tecrit altında yaşamaya devam eden Filistin'liler, dünya devletleri ile de sosyal, ekonomik ve siyasi ilişkiler açısından İsrailin tutumuyla beraber izole altında yaşamakta.

İş makinalarına çok sayıda İsrail polisi de eşlik etti. Mahalle sakinlerinden alınan bilgiye göre, İsrail güçleri aynı mahalledeki Ala Ebu Cemal isimli Filistinlinin evini de bugün yıkacaklarını söyledi.

Alyan ve Ebu Cemal isimli iki Filistinlinin ekim ayında "Kudüs'te birer saldırı düzenleyerek, 4 İsraillinin ölümüne sebep olduğu" açıklanmıştı.

İnsan hakları örgütleri, İsrail'in saldırı düzenlediği iddia edilen Filistinlilerin evini yıkmasının"suçun şahsiliği ilkesine aykırı olduğunu" belirterek eleştiriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.