Öne Çıkanlar güncel haberler otel tanıtım filminin faydaları zip tavan perdesi Recep Ercan Keskin Maske kişisel gelişim

Dünya'nın en yoksul devlet başkanından hayat dersleri! Jose Mujica İzmir'deydi...

“Dünya’nın en yoksul devlet başkanı” Jose Mujica İzmir Büyükşehir Belediyesince, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Destek ile Yoksulluğu Önleriz" konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Uruguay eski devlet başkanı Mujica, hayata dair düşüncelerini ve tecrübelerini, İzmirlilerle paylaştı.

İşte devrimci lider Mujica’dan hayat dersleri;

"Sosyal sınıfları anlamak lazım çünkü çok büyük farklılık oluyor. Dünyada çok fazla eşitsizlik ve adaletsizlik var. Burada ahlak noktasını unutmamak lazım. Bu şekilde hareket ederseniz, kendi halkınız yaptığınız şeyi anlamaya başlayacak, zaman içinde hak ve kanunlar yerini bulacak" 

"İyi bir dünya için asıl önemli olan, şeytana yardım edilmemeli, onun dünyayı yönetmesine ya da düzenlemesine izin verilmemeli" ifadesini kullandı

Söyleşinin moderatörü Ece Temelkuran, Mujica'ya neden Nobel Barış Ödülü adaylığını reddettiğini sordu. Mujica “ne yüzle Nobel Barış Ödülü veriyorlar” dedi.

"Bu kadar savaşla dolu bir dünyada ne yüzle Nobel Barış Ödülü veriyorlar. İşte bu yüzden, 'bunu başkası alsın ben reddedeyim' diye düşündüm. Çünkü dünyanın her köşesinde savaş var. Biz de tarih öncesi dönemde yaşamaya devam ediyoruz. Bugün teknolojik gelişmelerin karşısında bile hala savaş var. Barış için umut için bir araya gelmeli, savaşa hayır demeli. Dünyada dakikada 2 milyon dolar, asker ve savaşla alakalı mevzular için harcanıyor. Ve bu parayı harcayan insanlar, bu parayı fakirlerin sırtından kazanıyor.”

Mujica gençlere zamanı iyi kullanması gerektiğini söyledi;

 

"Her zaman barışı her şeyin üzerine koymak için odaklanın. Evreni ve gezegeni düşünün, hepimiz o minik gemi içinde seyahat ediyoruz. O yüzden bu geminin şansı, bahtı ve talihi sadece bize bağlı. Bu gezegeni kurtaracak taraf olmalı, mahvedecek taraf değil. Biz bu dünyaya zarar veriyoruz ama günün sorunda elimizde yeterli kaynak yok. Bütün bu kaynaklar tükenme noktasına gelebilir, biz bunu talihe ve şansa bırakmayız. Gökyüzünden insanlar gelip bizi kurtarmayacak."

"Merkezi hükümetler endişe duyuyor, bir sonraki seçim kimler kazanacak diyorlar. Dünyada çevre ve iklimle alakalı önlemlerin alınması gerekiyor. Siz gençler bu bağlamda bizim yaptığımız hataları durdurma ve geriye döndürme hakkına sahipsiniz. Lütfen bizim zamanımızdaki hataları tekrarlamayın, bunlardan ders alın. Ben küçük bir ülkenin çocuğuyum ama 100 yılık tarihi içinde 3 askeri müdahalenin olduğu bir ülkenin evladıyım."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.