Öne Çıkanlar rusya çatışma ahmet davutoğlu haber dışişleri bakanlıüı

Dünyaca ünlü fast-food zincirinden ''at eti'' itirafı!
Merkezi Amerika'da olan ve dünyanın birçok yerinde şubesi bulunan fast-food zinciri Burger King uzun zamandır tartışılan ürünlerinde at eti kullanıldığı iddiasını yanıtladı. Şirket bundan önceki açıklamalarının aksine ürünlerde at eti kullanıldığı iddiasını doğruladı.

Channel 24'te yer alan habere göre, haftalarca süren tereddüt ve artan denetlemeler sonrasında, Burger King hamburgerlerinde ve Whopper menüde at eti olduğunu itiraf etti.

Burger King at eti kullandığını yalanlıyordu

Burger King uzun zamandır bu konudaki söylentileri ve suçlamaları kesin bir dille reddediyor ve iddiaların temeli olmadığını temin ediyordu. Ancak yapılan detaylı incelemelerden sonra, fast food zinciri testlerin doğru olmadığını itiraf etti ve müşterilerinden özür diledi.

Burger King, at etli hamburgerlerin İrlanda’da bulunan ve ABF Foods Group’un şirketlerinden Silvercrest adlı bir imalat şirketinde üretildiğini açıkladı. Aynı şirketin Tesco, Asda ve the Co-op’a at eti gönderdiğine inanılıyor.Şirketin bir yıl boyunca yasaklanmış malzemeler kullandığı iddia ediliyor.

Akşam'ın haberine göre; Burger King konuyla ilgili açıklamasında, “Silvercast’in Polonya’da izinsiz bir üreticiden ihraç ettiği bifteğin çok küçük bir yüzdesini almayı kararlaştırmıştık. Bu üretici yüzde yüz İngiliz ve İrlanda bifteğinden yapılmış köfte teslim edeceğine söz vermişti ama sözünü tutmadı. Silvercast’taki at etinin kaynağının Polonya’daki izinsiz üretici olduğunu ispatladık.” ifadelerini kullandı.

Bur durumun kesinlikle kurallarına aykırı olduğunu vurgulayan Burger King, şirketle anlaşmalarını sona erdirdiğini duyurdu.

İngiltere'de 2013 yılında at eti kullanmıştı

Burger King 2013 yılında da İngiltere'de benzer olay yaşamış ve etlerine at eti karıştığını kabul etmişti. Tesco raflarında ortaya çıkan at eti skandalı ile Burger King'in İrlanda'da ürünlerine at eti karıştığını doğrulamıştı. Şirket bu skandalın ardından üretimini İrlanda'dan Almanya ve İtalya'ya kaydırma kararı almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.