Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Dünyanın en etkili kanaat önderleri açıklandı! Listede bir de Türk var...

2005 yılında Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçilen Orhan Pamuk bu kez dünyanın en etkili kanaat önderleri listesine girdi.

Dünyaca ünlü Amerikan haber portalı Huffington Post’un haberine göre Orhan Pamuk, 2015’te dünyanın en etkili kanaat liderleri arasında dördüncü sırada yer aldı.

Huffington Post’ta yayınlanan ve The World Post ve Zürih merkezli Gottlieb Duttweiler Enstitüsü tarafından hazırlanan 2015 Ulusal Düşünce (Kanaat) Liderleri İndeksi, internette küresel çapta yapılan sohbet haritalarının analizini çıkaran ve bu konuşmalar içinde en çok sözü edilen, en etkili olan isimleri sınıflandırıyor.

Tüm dünyayı sınırlar ötesi bir platformda buluşturmak amacıyla hazırlanan projeyle, İngilizce haricinde dünyada Almanca, İspanyolca ve Çince konuşulan tüm bölgeler analiz ediliyor.

Pamuk’un bu yıl internette, sosyal medyada ve anketlerde bu kadar çok görülmesinin ve sözünün edilmesinin nedenlerinden biri de, son romanı ‘Kafamda Bir Tuhaflık’ın sonbaharda İngiltere, İspanya, Amerika ve İtalya’da yayımlanması.

Pamuk listede Papa Francis, yazar Paulo Coelho ve halk ekonomisti Muhammed Yunus’un ardından dördüncü sırada yer aldı.




Papa Francis ilk sırada.



İLK 20

1- Papa Francis
2- Paulo Coelho
3- Muhammed Yunus
4- Orhan Pamuk
5- Edward Snowden
6- Umberto Eco
7- Richard Dawkins
8- Dalai Lama
9- Yo Yo Ma
10- Al Gore
11- Henry Kissinger
12- Tim Berners Lee
13- George Soros
14- Noam Chomsky
15- Papa Benedict
16- Peter Singer
17- Deepak Chopra
18- Ernesto Zedillo
19- Stephen Hawking
20- Joseph Stiglitz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.