Öne Çıkanlar Ömer İsi otel tanıtım filmi yardım pisti öldürülen terörist sayısı komel

Dünyayı "First Class" uçan evsiz adam

Adı Ben Schlappig. O profesyonel bir hobici. Bir işi var ama bir evi yok. 25 yaşındaki Schlappig, dünyayı dolaşıyor. Hem de "first class" uçarak.


ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARI İNSTAGRAMDAN YAYINLIYOR

Seyahatlerinde çektiği fotoğrafları da Instagram hesabından paylaşıyor. Uçuşla, uçakta verilen yemekler, yapılan ikramlar, koltukların rahat olup olmadığı, diz boşluğunun yeterli olup olmadığı gibi uçakla seyahat edenleri ilgilendiren konularda yorumlar yapıyor.




HAFTADA EN AZ 1 ULUSLARARASI UÇUŞ

Schlappig'in gününün en az 4 saati mutlaka bir uçakta geçiyor. Haftada en az 1 uluslararası uçuş yapıyor. Bir yerde 3 günden fazla kalmayı sevmiyor. Schlappig yılda 400 bin mil seyahat ediyor.



UÇTUKÇA MİL KAZANIYOR

Schlappig'nin bu kadar çok ve first class seyahat edebilmesinin sırrı ise aslında çok basit: Kredi kartı ödül programları, uçtukça kazanılan miller, havayollarının indirimli olarak sattığı miller. Sadece bunlarla bir de düzenlenen indirim kampanyalarından faydalanarak herkes kaliteli bir uçak seyahati yapabilir.



GÖNÜLLÜ EVSİZ

Son 1,5 yılda Ben Schlappig evsiz biri. Bir adresi, bir kapıyı açacak anahtarı yok. Schlappig evsiz çünkü buna artık ihtiyacı yok. Zaten her günü uçaklarda geçiyor. Birinci sınıf bilet aldığı için yatak sahibi de oluyor. Uçaklarda ya da gittiği yerlerdeki otellerde uyuyabiliyor. Schlappig deneyimleri üzerine "Neden bir de ev için para harcayayım ki?" diye düşünmüş ve geçen yıl Seattle'daki evini boşaltarak gönüllü bir "evsize" dönüşmüş. Uçaklarda artık evdeymiş gibi hissediyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.