Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

Efsane isim Donald Trump'ın kurbanı oldu!

Cuma günü Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmek isteyen Yorke, pasaportundaki İran damgası nedeniyle uçağa binemedi.

2015 yılında Dünya Karması ile İran Karması arasında oynanan yardım maçı için Tahran'a gittiğini söyleyen Dwight Yorke, "Neler olduğuna inanamıyorum. Amerika'da kaç kez bulunduğumu hatırlamıyorum bile. Bu ülkeyi seviyorum ama bana kendimi suçlu gibi hissettirdi." ifadelerini kullandı.

Katar'dan ülkesi Trinidad Tobago'ya gitmek isteyen ve bu uçuş için Miami'de aktarma yapması gereken 45 yaşındaki eski futbolcu, "Biletimi alıp uçağa yöneldiğim zaman iki polis memuru beni durdurarak, pasaportumda İran damgası olduğunu ve bu nedenle uçağa binemeyeceğimi söyledi. Oraya sadece bir yardım maçı için gitmiştim ve 1 gece bile kalmamıştım. Bana, uçağa binersem ABD'ye indiğim an gözaltına alınacağımı ve sınırdışı edilerek tekrar Katar'a gönderileceğim söylendi. Onlara sadece Karayiplerdeki evime gitmeye çalıştığımı anlatmayı denedim." ifadelerini kullandı.

Dwight Yorke, 2009'da futbolu bırakmadan önce Manchester United'ın yanısıra Aston Villa, Blackburn, Birmingham ve Sunderland için de ter dökmüştü.

Geçtiğimiz günlerde ABD'yi olimpiyatlarda temsil eden ilk başörtülü sporcu olan Ibtihaj Muhammed de ülkeye girişi sırasında havaalanında alıkonulduğunu açıklamıştı. NASA'da görev yapan bir mühendis olan Sidd Bikkannavar da ABD'ye giriş sırasında benzer bir muamele gördüğünü açıklamıştı.

HABERTÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.