Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası kamuran yüksel

Erdoğan'dan 2 gün bekletti!

Hem AB müzakereleri süreciyle ilgili Türkiye’ye karşı tutumuyla dikkat çeken hem de terör örgütleri PKK ve FETÖ’nün faaliyetlerine izin vererek Ankara’nın tepkisini çeken Almanya’ya karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre; Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonla görüşmek istedi, ancak Erdoğan, iki gün boyunca telefonlarına çıkmayarak bekletti.

Erdoğan, bu durumu milletvekilleriyle önceki gün gerçekleştirdiği kahvaltıda da dile getirdi. Cumhurbaşkanı’nın milletvekillerine, “Benimle görüşmek istiyor. İki gündür telefonlarına çıkmıyorum. Bugüne randevu verdim” dediği öğrenildi.

MÜCADELE EDİN

Erdoğan, iki gün beklettikten sonra görüştüğü Merkel’e, hem Suriyeli mülteciler konusunda AB’nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmediğine dikkat çekti, hem de “Türkiye olarak Almanya’dan, başta PKK ve FETÖ olmak üzere terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve mali kaynaklarının engellenmesi konusunda daha aktif bir mücadele beklediklerini” vurguladı.

Başta Halep’teki insani durum olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Halep’e insani yardımların ulaştırılmasına yönelik çabaların hızlandırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs müzakereleriyle ilgili olarak, Türkiye’nin öteden beri adada her iki kesimin haklarını eşit biçimde koruyan, adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümden yana olduğunu ifade ederken, mülteciler konusunda ise AB’nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğine işaret ettiği belirtildi.

STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.