Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Erdoğan'ın AB restine ilk yanıt geldi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, Almanya’da yaşanan gelişmeler üzerinden Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine değinmiş "Almanya’daki gelişmelere bakıyoruz. Felaket. Her türlü destek orada veriliyor. Bir de PKK’ya veriliyor. Peki bunlar niye veriliyor? Güçlenen Türkiye’nin önünü kesmek için veriliyor. Şimdi de ’Peki, bundan sonra ne yapacağız?’ diyorlar. Bugüne kadar ne yaptığınız ortada. Bundan sonra yapacağınız bir şey var. Bugüne kadar açmadığınız şu fasılları, açmaktan başka çareniz yok. Bunu açarsanız ne ala, açmadığınız takdirde güle güle. Türkiye, bunların kapıkulu değildir. Bugüne kadar ne söylendiyse bunlar yerine gelmiştir. Bir haber, dün alıyorum. Yakında NATO zirvesi var. Orada görüşme talepleri var. Yukarıdan aşağıya 5 madde saymışlar. O 5 maddeye bakıyorum. İlk adımı Türkiye’nin atması gerekir, OHAL’in kalkması gerekir. Geçin bunları, geçin. Siz ne yapacaksanız, onu söyleyin. Sen önce git, Fransa’daki OHAL’i kaldır. Biz bu terörle mücadeleyi neyle vereceğiz? Bizde devleti yıkmaya yönelik bir darbe teşebbüsü var, şehitlerimiz var, gazilerimiz var; biz OHAL ilan edemeyeceğiz. Beyefendilerden izin alacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Onlara söyleyeceğimiz tek şey, önce bu fasılları halledeceksiniz. Verdiğiniz sözleri tutacaksınız. Ondan sonra masaya oturur, konuşuruz. Aksi takdirde sizinle görüşecek bir şeyimiz kalmadı" demişti.

AVRUPA'DAN YANIT GELDİ


(Kati Piri)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren AP Türkiye Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, “Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsaydı, Ankara’nın bunu göstermesi gerekirdi” dedi, yeni bir faslın açılmasının “kesinlikle söz konusu olmadığını” söyledi.

Piri, “AB’ye girmek isteyen, kriterleri yerine getirmek zorunda. Ama Türkiye’de bunu hiç göremiyorum. Bu yüzden müzakerelerin kesilmesi gerekiyor” dedi.

ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANINA TEPKİ GÖSTERDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’i de eleştiren Piri, Gabriel’in Ankara’ya yönelik politikasını değiştirmesini istedi.

Hollandalı raportör, “Gabriel Türkiye ile üyelik müzakerelerinin kesilmesine direnişiyle, Avrupa Birliği’nin inandırıcılığını tehlikeye sokuyor ve Türk vatandaşlarının anayasa reformuna Hayır diyen yarısının görüşünü hiçe sayıyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tr59 7 yıl önce

Abnizi alin münasip yerinize sokun
Cocugunu kandiriyorsunuz

Avatar
Pablo 7 yıl önce

Sizler Turkleri anlayamasiniz.
Turk un gururu hayati kadar onemlidir. Turk gururlu yasar yada hic yasamaz. Turkun gururunu 60 senefir ayaklar altina aldiniz, kendinizi ne saniyorsunuz??? Allahmi?? Riski Allah verir AB degil!!

Avatar
0606halil 7 yıl önce

ey avrupa birligi teker teker parcalanacaksiniz iste turklerin ayak sesleri

Avatar
Salo 7 yıl önce

Ayak Bağı Olmayın Kefereler

Avatar
Aydın 7 yıl önce

Siz kendinizi ne sanıyorsunuz salaklar karşınızda es Türkiye yok eski siyasetçilerde yok gidin ananızı babanızı kandırın.alın ab nizide müsait bir yerinize.......!

Avatar
0606halil 7 yıl önce

ey avrupa birligi teker teker parcalanacaksiniz iste turklerin ayak sesleri

Avatar
Atilla Hun 7 yıl önce

Avrupa birliğinizi alın başınıza çalın kriterlerinizde yakında AB diye birşey kalmayacak

Avatar
Hasan 7 yıl önce

Avrupa birligi dagiliyor bunlar hic samimi degiller TÛRKIYEYE gebeler ekonomik durumlari cok bozuk avantadan gecinmeye alismis bir milletin tekerine comak sokan TAYYÎP ERDOGANI SEVMEZLER cûnki bunlara orta dogunun enerjsini sômurtturmuyor afrikaya bas kaldirtiyor Bén avrupada yasiyorum bunlar bitik CUMHURBASKANIMIZ olurda kapilari bir acarsa bunlar ayvayi yer zaten butun oyalayici ve kacamak cevaplari bunun icindi hayir tarafinidesteklemelerînin sebebi suriyelilerdi simdi referandum dan EVET cikinca felekleri sasti milyonlarca gecmen mûlteciye dayanamazlar