Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

Erdoğan'ın odasında sigara içebilen tek kişiden destek geldi!

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin 3 milyondan fazla sığınmacıya kapılarını açtığını söyledi ve "Avrupa'nın bu konuda Türkiye'ye ders vermekten çekinmesini istiyorum." açıklamasında bulundu. 

Juncker, Türkiye'nin Ürdün ve Lübnan ile sığınmacılar konusunda AB'den daha fazlasını yaptığının alrını çizdi. Eleştirilerin yersiz olduğunu vurguladı.

"TÜRKİYE AVRUPA'DAN ÇOK DAHA FAZLASINI YAPTI"

İşte Juncker'ın konuyla ilgili önemli açıklamaları; "Türkiye önemli bir müttefik, bu sadece sığınmacı krizi yüzünden değil. Tabii Avrupa'nın yapamadığı ancak Türkiye'nin 3 milyondan fazla sığınmacıyı ağırladığı konusu da açıkça ortada olan bir gerçek. Ben de bu yüzden Avrupa'nın bu konuda Türkiye'ye ders vermekten çekinmesini istiyorum. Türkiye, sınır ülkeleri Ürdün ve Lübnan gibi Avrupa'dan çok daha fazlasını yaptı. Bu yüzden bu konuda konuşurken alçak gönüllü olmak gerekir."

TAM ÜYELİK MÜZAKERELERİ

Juncker,"Yöneltilmesi gereken soru; Türkiye, AB üyesi olması için gereken bütün kriterleri yerine getirmeyi istiyor mu? Ben Türkiye'nin bu soruyu kendisine sorduğunu düşünmüyorum. Bu soru sorulmadığı için yanıtı da yok." dedi

ERDOĞAN'I 18 YILDIR TANIYORUM

Juncker ayrıca"Görüşmelerimiz enerjik bir şekilde geçiyor. Ben onu 17-18 yıldır tanıyorum. Ben onu tanıyorum, o da beni tanıyor." açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN'IN ODASINDA SİGARA İÇEBİLEN TEK KİŞİ

2013 yılında ise iki liderin kapalı kapılar arkasında Ankara'da Başbakanlık'ta yaptığı görüşmede ilginç bir sigara diyaloğu yaşanmıştı. O günlerde Juncker, Başbakan olarak yine Başbakan olan Erdoğan'dan odasında sigara içmek için izin istemişti. Sigaraya karşı olması ve bu konudaki hassasiyetiyle tanınan Erdoğan da Juncker'in bu isteğini geri çevirmeyerek odasında sigara içmesine izin vermişti.

BU SAMİMİYETİN ARKASINDA BİR VEFA HİKAYESİ VAR

İki lider arasındaki bu samimiyetin perde arkasında şöyle bir öykü yatıyor:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasaklı olduğu dönemde AK Parti Genel Başkanı olarak Lüksemburg'u ziyaret ettiğinde o gün Başbakan olan bugünkü AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havaalanında karşılamış ve şöyle demişti: "Belki yasaklı olabilirsiniz, ama ben size ve Türk milletinin iradesine olan saygım nedeniyle sizi havaalanında karşılamak istedim." Juncker 13 yıl önce Erdoğan'ı yine havalimanından kendisi uğurlamıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.