Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Çin'in Hangcou kentinde, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

GÖRÜŞME ÖNCESİ ÖN AÇIKLAMA YAPMIŞLARDI

Görüşme öncesi Erdoğan ve Putin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Rusya'dan charter seferlerinin dün başladığını anımsattı; "Bugün de St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle, çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak." açıklamasını yaptı. 

ENERJİ ALANINDA İŞBİRLİĞİ

Erdoğan enerji konusunda ise  "Bu anlamda da özellikle atacağımız adımlar inanıyorum ki süreci çok daha güçlü kılacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmedeki heyetinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan vardı.

PUTİN'İN AÇIKLAMALARI

Türkiye'de iç siyasi hayatın normalleşmesini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Türkiye'nin zor dönemden geçtiğini görüyoruz. Terörle mücadele etmektedir ve önemli tehditlerle karşı karşıya kalmaktadır, bunu biliyoruz. Zaten terörle mücadeleyle ilgili pozisyonlarımızı daha önce anlatmıştık birbirimize. Türkiye'deki durumun normalleşmesi konusunda önemli başarılar var ama normalleşme tamamen sağlandıktan sonra daha hızlı bir şekilde ileriye gidebileceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ercan Caner 8 yıl önce

http://sunsavunma.net/guncel/putin-obamayi-suriyede-de-sah-mat-edecek-mi/