Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Erdoğan sonrası, ABD'den ilk YPG açıklaması

Middle East Institute’de konuşan Cohen, "Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz söz konusudur. Çünkü Suriye’deki Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’nın kurtarılmasında önemli bir role sahip. YPG’yle ilişkimiz geçici ve taktikseldir" ifadelerini kullandı.

"PKK'YI ŞENGAL'DEN ÇIKARMA ÇABALARI ARTACAK"

PKK'nın Şengal'den çıkarılması için DEAŞ'ın Musul'da yenilmesinin şart olduğunu ifade eden Cohen, Washington'da düşünce kuruluşu olan Ortadoğu Enstitüsü'nün "ABD - Türkiye İlişkilerindeki Gerilimler" başlıklı panelinde konuştu. Cohen "Musul (operasyonu) bittiğinde bizimle birlikte hem Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) hem de Bağdat yönetiminin, PKK'yı Şengal'den çıkarma çabaları konusundaki özeninin arttığına şahit olacaksınız. Bu ister gönüllü şekilde, ister başka türlü olsun" dedi.

TÜRKİYE, RAKKA OPERASYONUNA YPG'NİN KATILMASINA KARŞI ÇIKIYOR

ABD'nin kılıf uydurmak için kurduğu SDG'nin büyük kısmının terör örgütü YPG'li teröristler oluşturuyor. Türkiye, ABD'nin DEAŞ'ın sözde başkenti Rakka'yı YPG'nin de katılacağı bir harekâtla almasına yönelik planlarına şiddetle karşı çıkıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aa 7 yıl önce

Birakin girsinler alsinlar daesten ondan sonra biz temizleriz ypg kimmis ya Turkbordusunun yenemeyecegi kimse yok oralarda