Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Esad ve Putin'den büyük operasyon hazırlığı
Suriye Başbakanı Vail Nadir Halki, Rus Hava-Uzay Kuvvetleri ile Suriye ordusunun Halep'i "kurtarmak" için ortak operasyona hazırlandığını belirtti.

Sputnik’in haberine göre; Başkent Şam'ı ziyaret eden Rus parlamenterler heyetiyle görüşen Halki, "Rus ortaklarımızla birlikte Halep'i kurtarma ve ateşkes anlaşmasına katılmayan veya ateşkesi ihlal eden tüm yasadışı silahlı oluşumları bloke etme operasyonuna hazırlanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Halki, "Rus Hava-Uzay Kuvvetleri'nin yardımıyla 500'den fazla yerleşim birimi kurtarıldı. Bu yaklaşık 40 bin kilometrekare eder" diye de sözlerine ekledi.

MALUMUN İLAMI

Suriye Başbakanı, ordunun karada düzenlediği operasyona Rusya'nın havadan verdiği desteğin, savaş alanındaki güç dengesini Suriye ordusu lehine değiştirdiğini, hükümet kontrolündeki bölgelerin coğrafyasını genişletmeye ve teröristlerin kontrolündeki bölgelere saldırıları artırmaya yardımcı olduğunu da söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.