Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

Esed'den skandal 'Halep' açıklaması

Dünyanın gözü kulağı Halep'te yaşanan insanlık dramında. Türkiye'nin arabuluculuğuyla kentteki tahliyeler sürerken Beşar Esed Halep'teki son durumla ilgili sessizliğini bozdu.

Esed rejim güçleri Halep'te kontrolü ele geçirip katliam yapmasının ardından ilk kez kamera karşısına geçen Beşar Esed, "Halep halkına gösterdikleri direniş için teşekkür ediyorum" diyerek halkın yanında olduğunu iddia etti.

"HALEP'TEN ÖNCE VE HALEP'TEN SONRA"

Katliamlarını 'zafer' diye nitelendiren Esed skandal açıklamalarda bulundu. Halep'teki katliamlarla ilgili Esed şunları söyledi:

"Tarihle bugün birbirine bağlanmıştır. İnsanlar bugünü değil tarihi hatırlar. Bugün tarih olur; dünyadaki büyük olaylar tarihi oluşturur. Tarihten bahsederken İsa'dan önce ve sonra diye konuşuyoruz. Tarihten bahsederken Hazreti Peygamber'e vahiy inmesinden önce ve sonra diye konuşuyoruz. Demek ki öncesi ve sonrası aynı değil. Tarihten bahsederken Sovyetler Birliği'nin yıkılmasından önce ve sonra diye konuşuyoruz. Ya da İkinci Dünya Savaşı'ndan önce ve sonra diye... İnanıyorum ki, tarihten bahsederken, yalnız Suriye'nin de değil dünyanın tarihinden bahsederken, Halep'in kurtuluşundan önce ve sonra diye konuşacağız"

KATLİAMLARI 'ZAFER' DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞTI

'Halep katliamının' tarihe geçtiğini iddia ederek skandal açıklamalarına devam eden Esed, "Halep halkı azmiyle, cesaretiyle ve fedakarlığıyla tarih yazdı. Her bir Suriyeli Halep halkının ve vatanlarının tarafında saf tuttu. Bu tarihi an, basit kutlama sözcükleriyle tarif edilemez. Sosyal medyada görüyorsunuz, herkes birbirini kutluyor. Demem odur ki, bugün yaşanan tarih yazmaktır. Bu kriz, yaklaşık 6 yıl önce Suriye'deki bu savaş başladığından bu yana her bir Suriyeli tarih yazıyor"​

TAHLİYELER DURDU

Dün başlayan tahliye işlemleri bugün devam ederken, AFP ve Reuters tahliyelerin durdurulduğunu duyurdu. Reuters, Doğu Halep'te tahliyede kullanılan otobüslerin bulunduğu bölgede patlama sesi duyulduğunu da aktardı.Anadolu Ajansı'nın iddiasına göre de rejim yanlısı terörist gruplar, Halep’teki tahliye sırasında durdurdukları konvoyda bulunan yaklaşık 800 kişiyi rehin aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.