Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

Esed'i İran ziyareti sırasında, 4 Rus savaş uçağı koruyacak

Suriye'deki diktatör rejimin başında bulunan Beşar Esed’ın Aralık sonunda veya Ocak başında İran’a ziyaret edeceği, Esed’ın İran’a gidiş dönüş yolculuğu sırasında uçağına “4 Rus savaş uçağının eşlik edileceği” bildiriliyor.

Fars haber ajansı, Lübnan’da yayınlanan Al-Diyar gazetesine dayanarak verdiği haberde yolculuk sırasında Esed’ın uçağına, “4 Rus savaş uçağının eşlik edeceğini” bildirirken “Rus jetlerinin yaklaşan herhangi bir uçağa ateş etme izni olacağı için ABD’nin liderliğindeki koalisyonun hava komutanlığının uyarıldığını” belirtti.

Esed’ın seyahat edeceği uçağın Irak’ın hava sahasını kullanacağının da kaydedildiği habere göre, konuya yakın bir kaynak, Esed’ın Tahran ziyaretinin, son dört yıldır yaptığı ikinci yurt dışı ziyareti oluşturacağına dikkat çekerken Esed’ın Ekim ayında Moskova’yı ziyaret ettiğini söyledi.

Aynı kaynak, Aralık sonunda veya Ocak başında yapılması beklenen ziyaretin ayrıntılarının daha sonra açıklanacağını da ifade etti.

Fars, haberinde ayrıca “İran, halen terör gruplarıyla mücadelesi devam eden Suriye hükümeti ve milletini daima desteklediğini” söylüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.