Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

Esed rejimi Halep'in tamamını ele geçirdi

Rusya'nın desteğiyle Halep'te katliam yapan Esad rejimi bölgeyi tamamen ele geçirdi.

OPERASYON SON AŞAMASINDA 

Doğu Halep'te sıcak dakikalar yaşanıyor... Suriye rejimi, Doğu Halep'in neredeyse tamamının muhaliflerin elinden alındığını ve operasyonun son aşamasına geldiğini belirtti.
 
Reuters'a konuşan Esed rejimine bağlı bir görevli, "Askeri harekatın muhaliflerin elindeki bütün alanlar alınana kadar sürecek. Halep'teki savaş hızlı bir şekilde sona ermeli. İsyancıların zamanı kalmadı. Ya teslim olacak ya da ölecekler" açıklamasını yaptı.

SABAH DUYURMUŞTU
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esad rejiminin gece boyunca yoğun bombardımanların devam ettiği Şeyh Said semtini de ele geçirdiğini bildirdi. 

Edinilen bilgiye göre, muhalifler dün gece  yarısı şiddetlenen saldırılar sonucu, öğle saatlerine kadar Şeyh Said, Firdevs ve Salihin bölgelerinden çekildi. Doğu Halep'te muhaliflerin kontrol ettiği alan 15  kilometrekareden 8,6 kilometrekareye kadar geriledi.

100 BİN SİVİL KUŞATMA ALTINDA

Halep’te yaklaşık 100 bin sivil kuşatma altında. Çok zor şartlar altında yaşıyorlar. Yiyecek, su ve elektrik yok. Ailelerin bir kısmının dışarı çıkarılmasına izin verilse de nereye götürüldükleri bilinmiyor. 

SİVİLLER GÜVENCE İSTİYOR

Kalan siviller, rejim bölgesinde can güvenliklerinin sağlanması,  erkeklerin gözaltına ya da zorla rejim ordusuna alınmamaları, güvenli bölgelere  gitmelerine izin verilmesi ve aile fertlerinin birbirlerinden koparılmaması gibi en temel güvenceler istiyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.