Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

EURO 2016 terör tehditlerine rağmen başlıyor
Fransa'daki olaylar ülke geneline yayılmış durumda...İşçilerin greve gitmesi nedeniyle çöpler sokaklarda kaldı. Birçok bölgede artan eylemler, ülke sokaklarını savaş alanına çevirdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN TÜRK VATANDAŞLARA UYARI
Olayların üst seviyelere tırmanması nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanlığı da bir açıklama yaparak ülkeye gidecek olan vatandaşlara uyarıda bulundu.

FRANSA CUMHURBAŞKANI'NDAN TERÖR İTİRAFI
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da EURO 2016'nın güvenliğine yönelik tehdidin sürdüğünü açıklamıştı. Hollande, "EURO 2016 olağanüstü olacak. Bu şampiyonada ev sahipliğimizi sürdürmeye karar verdik. Şampiyonanın, bayram havasında geçmesi ve başarılı olması için bütün gücümüzü ve imkânlarımızı seferber edeceğiz." açıklamasını yapmıştı. 

Dışişleri'nden yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı;

"Milli Takımımızın da katılacağı EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası 10 Haziran – 10 Temmuz 2016 tarihleri arasında Fransa’nın evsahipliğinde Bordo, Lens, Lille, Liyon, Marsilya, Nice, Paris, Saint-Denis, Saint-Etienne ve Toulouse’da düzenlenecektir.


Ev sahibi Fransa, Paris’te yaşanan terör saldırılarının ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasını, Avrupa Futbol Şampiyonasını da kapsayacak şekilde iki ay daha uzatmıştır.

"GÜVENLİK RİSKİ.."

Fransız makamlarınca, bu kapsamda, maçların oynanacağı stadyumlar, taraftarların biraraya gelmeleri için hazırlanan taraftar alanları (fanzones) ve insanların toplu olarak bulunacağı diğer alanlarda yoğun önlemler alınmakla birlikte, vatandaşlarımızın mevcut güvenlik riski konusunda bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

"DİKKATLİ OLUN"

Bu çerçevede, Şampiyonayı takip etmek üzere ülkemizden, Fransa içinden ve diğer yabancı ülkelerden maçların oynanacağı şehirlere seyahat edecek vatandaşlarımızın, toplu taşıma araçlarında ve başta yukarıda anılan alanlar olmak üzere, kalabalık yerlerde azami ölçüde dikkatli olmalarında, acil durumlarda yerel makamların vereceği talimatlara uymalarında ve yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde, Bakanlığımız, Paris Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde fayda görülmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.