Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan teknik direktör

Filipinler lideri, Obama'yı yine hedef aldı
Uzun yıllar boyunca ABD yanlısı bir tutum izleyen ve bölgede Çin'i bir rakip olarak gören Filipinler'de haziran ayında iktidara gelen devlet başkanı Rodrigo Duterte, artık eski politikaların tarihe karıştığını, bölgede ABD yerine Çin ile yeni ortaklıklara gidileceğini söyledi.

"BİR DAHA ABD'YE GİTMEYECEĞİM"

Çin'i ilk kez ziyaret eden Duterte, başkent Pekin'de Filipinli vatandaşlar hitben yaptığı konuşmada "Bir daha ABD'ye gitmeyeceğim. Orada sadece hakarete uğrarım. Zaten ABD ile ortaklıklar bize şimdiye kadar ne kazandırdı ki. Oysa Çin şimdiye kadar bizim hiçbir toprağımızı gasp etmedi. Çin her zaman için daha iyiydi" ifadelerini kullandı.

YİNE KÜFÜR ETTİ

ABD'ye dönük olarak, "Şimdiye kadar benim ülkemdeki varlığınız sadece size kazanç sağladı. O zaman artık vedalaşma zamanı dostum" sözlerini sarf eden Duterte ayrıca ABD Başkanı Barack Obama'dan bahsederken daha önce de yaptığı gibi çok ağır bir ifade kullandı ve Obama'yı "o… çocuğu" olarak nitelendirdi.

Duterte'nin diplomatik bir felaket yaratabilecek olan bu ifadelerini ikinci kez tekrarlaması ise politika uzmanları tarafından 'asla beklenmeyecek' bir durum olarak tanımlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.