Öne Çıkanlar son dakika ışid türkiye rusya DAEŞ

Fransa'da cuma gününe kadar hayat adeta duracak. Hollande yönetiminin yeni iş yasası teklifini geri çekmesini isteyen sendikalar 4 günlük grev kararı aldı.

EYLEMCİLERE ÇAPULCU DEDİLER
Fransa Cumhurbaşkanlığı resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada: "1000'den fazla çapulcu (casseurs) tutuklandı 350 polis yaralandı" ifadelerini kullandı.




POLİS VE GÖSTERİCİLER ÇATIŞIYOR
Başkent Paris'teyse polis ve göstericiler arasında şiddetli çatışmalar vardı. Cumhurbaşkanı François Hollande ise geri adım atmaya niyetli değil. Hollande "bu reform geçecek" dedi.




PARİS SOKAKLARI SAVAŞ ALANI OLDU
Yeni iş yasası Paris sokaklarını savaş alanına çevirdi. Fransa'da Hollande yönetiminin yürürlüğe sokmak istediği, işten çıkartmaları kolaylaştıran ve mesai saatlerini artıran düzenleme yine binlerce göstericiyi sokaklara döktü.

HAVAİ FİŞEK VE TAŞA BİBER GAZLA KARŞILIK VERDİLER
Polis, havai fişek ve taş kullanan göstericilere biber gazıyla karşılık verdi.



Zira, yeni iş yasası sebebiyle Fransa'da hayat adeta duracak.. Birçok sektör salı gününden başlamak üzere dört günlük grev kararı aldı. Greve yol çalışanları, deniz işçileri, öğrenciler, hatta kendilerine yöneltilen şiddet eleştirilerine tepki koymak için polisler de katılıyor. Demiryolu çalışanlarının greviyse,, Euro 2016 karşılaşmalarının son bulacağı 11 temmuz'a kadar belirli aralıklarla tekrar edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
turan 8 yıl önce

Endişeyle izliyoruz