Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş salyangoz kremi gün zileli deniz yücel cemil bayık

Fransa'da grev dalgası
Fransa kaynıyor... hükümetin parlamentodan geçirmeye çalıştığı yeni çalışma yasa tasarısına karşı protestolar kapsamında, nükleer santraller greve gidiyor.

İŞ BIRAKMA ÇAĞRISI
Fransa'nın en büyük işçi konfederasyonu CGT, kendisine bağlı enerji sendikalarına nükleer santrallerde iş bırakma çağrısında bulundu. Gece yarısından itibaren nükleer santrallerde üretim duracak. 

DEPODAKİ REZERVLER KULLANILIYOR



Fransız yetkililer grev ve olaylar nedeniyle petrol ihtiyacının rezervlerden karşılandığını söyledi. Ancak 3 aylık rezerv ömrünün olduğu belirtildi.. 

HÜKÜMET GERİ ADIM ATMIYOR!
Fransa'da şu anda 8 rafinerinin hepsinde grev var. Sendikalar, hükümetin yeni tasarıyı çekmemesi halinde eylemin şiddetinin büyüyeceği tehdidinde bulundu. Hükümetin ise geri adım atmaya niyeti yok. 

HALK BENZİN KITLIĞI NEDENİYLE GERİLDİ




Paris'te bazı benzinlikler önünde kuyruklar oluşurken, bazı benzinlikler de yakıt olmadığı için benzin pompalarının üzerine "Benzin yok" uyarısı astı. Şu anda Fransa'daki benzin istasyonlarının yüzde 20'si hizmet veremiyor. 

POLİS ORANTISIZ ŞİDDET UYGULUYOR, MEDYA SUSKUN



Ülkedeki gerilen ortamda polis eylemcilere orantısız şiddet uyguluyor. Ülkenin önde gelen gazeteleri ise eylemleri görmezden geliyor.


FRANSA CUMHURBAŞKANLIĞI "ÇAPULCULAR" DEDİ
Fransa Cumhurbaşkanlığı resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada eylemler için "1000'den fazla çapulcu (casseurs) tutuklandı 350 polis yaralandı" ifadelerini kullandı.

YENİ ÇALIŞMA YASASI AYAKLANDIRDI




Ülkede protestoların nedeni yeni yasa tasarısı.. Bu tasarı işverenlere çalışanların mesai saatini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi veriyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.