Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Fransa'da kaos
Fransa’da yeni çalışma yasasına yönelik grev dalgası büyüyor. Hükümetin Parlamento’yu devre dışı bırakarak doğrudan Senato’ya gönderdiği çalışma yasasında öngörülen kemer sıkma politikaları ve hak kayıplarına karşı başlatılan grevler büyüyor.

TANKER GEÇİŞ YOLLARINA BARİKATLAR KURULDU
Fransa'daki 12 bin benzinlikten 2 bin 400'ünde benzin kalmadı, ülkedeki 8 rafinerinin hepsinde grev var. Ülkede bazı benzinlikler önünde kuyruklar oluşurken, bazı benzinlikler de yakıt olmadığı için benzin pompalarının üzerine "Benzin yok" uyarısı astı.

Ulaştırma Bakanlığı, Fransa'daki 12 bin benzinlikten 2 bin 400'ünde benzin kalmadığını kaydederken, yaşananların stok sıkıntısından değil nakliyeden kaynaklandığını bildirdi. Eylemciler benzin tankerlerinin güzergahlarına barikatlar kuruyor ve hendekler kazıyor. Bu yüzden ülkedeki benzin kıtlığı giderek büyüyor.

TURİSTLER ORTADA KALDI



Her yıl 100 milyon turisti ağırlayan Fransa'da yaşanan kaostan en çok etkilenenler de turistler oldu. Benzin ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle bulundukları bölgelerde mahsur kalan turistler çaresizlik içinde. Ayrıca zaman zaman eylemcilere yönelik sert polis müdahaleleri de turistleri olumsuz etkiliyor.

EURO 2016 TEHLİKEDE
Şu an devam eden grevlere ek olarak 2 Haziran’dan itibaren yani Euro 2016 Futbol Şampiyonası başlamadan bir hafta önce Paris metro ve yerüstü trenleri ile diğer demiryolu hatlarında haftada iki günden fazla süresiz grevler başlatılacağı açıklandı.
Fakat UEFA'dan konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. EURO 2016'yı izlemek için Fransa'ya akın edecek taraftarlar ise tedirgin.

GAZETELERDE HABER YOK
Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısını protesto için bugünkü ulusal gazetelerin basımı ve dağıtımı yapılmamasından dolayı gazete standları boş kaldı. Fakat gazetelerin basılsa bile yayıncılar ülkede yaşanan olayları görmüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet topatan 8 yıl önce

endişeyle izliyoruz

Avatar
daha beter olsun şerefsizler İNŞALLAH 8 yıl önce

daha beter olsun şerefsizler İNŞALLAH

Avatar
Recep Altıner -Almanya 8 yıl önce

Beter olsun bu Batı.
Türkiye'ye alenen Düşmanlık içinde,
İki yüzlü Batı..

Avatar
Eyüp Cengiz 8 yıl önce

Sıkıntı yok gebersinler