Öne Çıkanlar türkiye ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye terörist

Fransa'da terör şüphelisini çırılçıplak gözaltına aldılar
Fransız polisi IŞİD hücre evlerine şafak operasyonu düzenledi. Operasyon sırasında, objektiflere yansıyan bir kare çok tartışılacağa benziyor. Gözaltına alınan 5 şüpheliden biri çırılçıplak vaziyette karakola götürüldü. 

Fransız polisi gözaltı sayısının 7'ye yükseldiğini açıkladı. Operasyonda 3 terörist öldürüldü. Operasyonda katliamın planlayıcısı Abdelhamid Abaaoud'un hedeflendiği belirtiliyordu. Hatta Abaaoud'un canlı yakalandığı öne sürülüyor. Evde firari zanlılardan Salah Abdeslam'ın da olabileceği kaydediliyor. Operasyon sırasında bir kadın canlı bomba intihar yeleği ile kendisini patlattı. Paris sokakları operasyon sırasında kamyonlarca askerin taşındığı adeta bir savaş alanına döndü.

Fransız polisinin Paris'teki terör saldırıları ile ilgili olarak başkentin kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde yaptığı operasyon sona erdi. Hükümet Sözcüsü Stephan Le Foll, sabaha karşı başlayan ve 13 Kasım'da Fransa-Almanya futbol maçı sırasında iki canlı bomba saldırısının yapıldığı Stade de France'a 1 kilometre mesafede gerçekleştirilen operasyonun bittiğini duyurdu.

Paris Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, operasyon sırasında bir kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatarak öldüğü bildirilmişti. Polis kaynakları ise ikinci bir teröristin de polis tarafından öldürüldüğünü duyurmuş, operasyon sırasında 7 kişinin gözaltına alındığını kaydetmişti.

Operasyonda görevli 5 polisin de hafif şekilde yaralandığı kaydedildi. Fransız basınına konuşan bölge valisi ise operasyon sırasında hiçbir sivilin yaralanmadığını söyledi. Bölgede çok sayıda itfaiye ve ambulans aracı gözlenirken operasyonun sona ermesiyle tahliye çalışmaları başladı.

Operasyon havadan da polis helikopteriyle takip edilirken bölgede halka "evinizden çıkmayın ve camlarınızı kapatın" çağrısı yapılmıştı. Güvenlik güçlerinin operasyonunun, Paris'teki saldırılarda yer aldığı bildirilen iki terörist ile saldırı emrini veren Ebu Ömer olarak bilinen Abdelhamid Abaaoud isimli zanlıyı yakalamaya yönelik olduğu ifade edilmişti. Abaaoud'un operasyonda yakalanıp yakalanmadığı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı. 

CANLI YAKALANDI İDDİASI
Teröristlerin kimlikleri hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Operasyona yakın ve resmi olmayan bazı kaynaklara göre Fas asıllı Belçikalı olan ve bütün dünya polisleri tarafindan "çok tehlikeli" sıfatı ile aranan Abdelhamid Abaaoud'unda canlı yakalandığı öne sürülüyor.

Paris’te terör eylemini gerçekleştiren ve her yerde aranan elebaşı Abdelhamid Abaaoud ve arkadaşları Paris’in, Saint Denis semtinde bir binada izi bulundu.

Polis, asker, anti terör birimi Saint Denis semtini abluka altına aldı. Çarşamba sabahı saat 4.20 sıralarında teröristler polise ateş açtı. Güvenlik güçleri teröristlere ateş açarak karşılıklı çatışma meydana geldi ve operasyon sona erdi. Semtte oturanların polis tarafından evlerinden çıkmaması istendi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ 
Semt ve çevre semtlerde okullar tatil edildi. Askeri araçlar, ambulans, itfaiye, kurtarma ekipleri Saint Denis semtinde hazır bekliyor. Pazartesi günü İsviçre sınırına yakın Fransa’nın Hegenheim kasabasında 13 yaşındaki öğrencinin okul arkadaşı 12 yaşındaki Luka’yı silahla başından vurmuştu. Polis yaptığı araştırma sonucunda 13 yaşındaki öğrencinin babasına(57) ait evde 176 silah, bir ton patlayıcı ve mermi ele geçirdi.

3 TERÖRİST ÖLDÜ... KADIN CANLI BOMBA KENDİSİNİ PATLATTI

Operasyonda toplam 2 ya da 3 terörist ölü olarak ele geçirildi, 3 kişi de gözaltına alındı. Baskın sırasında bir kadın canlı bombanın üzerindeki intihar yeleğiyle kendisini patlattığı belirtiliyor. Mahalledeki kuşatma devam ediyor.  Güvenlik güçleri içeride 1 kişinin daha olduğundan şüpheleniyor. 

FRANSIZ UÇAKLARINA BOMBA İHBARI
Öte yandan Fransa Hava Yolları'na ait iki uçağa bomba ihbarı yapıldı. Uçaklar ABD ve Kanada'ya acil iniş yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında arama yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.