Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

Fransa devlet televizyonu France 5’de yayınlan Dans L’Air programına L’Opinion Gazetesi yazarı Fransız gazeteci Jean-Dominique Merchet’in sözleri damgasını vurdu.

DAEŞ’in Türkiye’yi neden hedef aldığının konuşulduğu programda, Türkiye’ye yönelik eleştirilere sert tepki gösteren Merchet, ”Fransa’da Türkiye hakkında kötü konuşmaktan zevk alıyoruz. Sürekli Türkler kötü demeye bir son verelim. Bu doğru değil.” ifadelerini kullandı. Sunucunun ”Türkiye’ye yönelik eleştiriler haksız mı?” sorusuna ise, Merchet ”Evet biraz haksız” cevabını verdi.

Terör mağduru Türkiye ile yeterli dayanışmayı göstermedik

Türkiye’nin bugün terör mağduru olduğuna dikkat çeken Merchet, Reina’da yaşanan terör saldırısının Bataclan ile aynı olduğuna dikkat çekti. Ancak Fransa’da idareciler ve toplumun Fransa ile aynı mağduriyeti yaşayan Türkiye ile yeterli dayanışmayı göstermediğine vurgu yaptı.

Türkiye için varoluş meselesi

Türkiye’nin terörle yaptığı mücadelesine de açıklık getiren Fransız gazeteci, PKK meselesinin Türkiye için varoluş meselesi olduğunu söyledi. PKK’nın kazanmasının Türkiye’yi sarsabileceği uyarısında bulundu.

Emperyalist güçler Osmanlıyı parçalara böldü

Jean-Dominique Merchet, yeni bir ülke olan Türkiye’nin bir asır önce Fransa, İngiltere gibi emperyalist güçlerin Osmanlıyı parçalara bölmesiyle küçüldüğinü hatırlattı. Türkiye’nin yeniden Batılı ülkeler tarafından bölünmenin korkusunu yaşadığını, onun için bazen aşırı tepki verdiğine dikkat çekti.
Sürekli Türkiye’ye vurmaya bir son verelim

Fransız gazeteci, batıdaki Türkiye’ye yönelik tutumları da sert şekilde eleştirerek, Sistematik olarak sürekli Türkiye’ye vurmaya bir son verelim.”’ifadelerini kullandı.

YENİAKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.