Öne Çıkanlar suriye türkiye terör örgütü edip yüksel hapis cezası fransa

Fransızlardan küstah Türkiye uyarısı!

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi olan Olympique Lyon, 20 Nisan'da Vodafone Arena'daki rövanş mücadelesine taraftarlarının gitmemesi yönünde uyarıda bulundu. Sebep olarak aralık ayında Vodafone Arena'da yaşanan terör saldırısı gösterildi.

Beşiktaş-Olympique Lyon eşleşmesi öncesinde Fransız ekibi çok konuşulacak bir karara imza attı.

Lyon Yönetimi, 20 Nisan'da İstanbul'da oynanacak rövanş için taraftarların İstanbul'a gitmemesi yönünde uyarıda bulundu.

Fransız Radyosu olan Scoop'ta yer alan habere göre, 10 Aralık'ta oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçından kısa bir süre sonra Vodafone Arena çevresinde yaşanan terör saldırısı, bu kararın alınmasında etken oldu.

Açıklamada, maça gidecek taraftarların organize bir şekilde stadyuma gitmemeleri vurgusu da yapıldı.

Paris ve Nice saldırılarını çabuk unuttular!

2015 yılının Kasım ayında, Fransa - Almanya hazırlık karşılaşmasının oynandığı Stade de France yakınlarında bombalar patlamış, meydana gelen saldırılarda yaklaşık 175 kişi hayatını kaybetmişti. Takımlar iki saat, binlerce seyirci ise daha fazla statta mahsur kalmıştı.



100 kişi Bataclan adındaki konser salonunda rastgele ateş açılmasıyla hayatını kaybederken, kentin diğer beş noktasına düzenlenen saldırılarda ise yaklaşık 40 kişi yaşamını yitirmişti.



2016 yılının Temmuz ayında Fransa bu kez Nice saldırısıyla sarsıldı. 14 Temmuz Ulusal Gün kutlamaları sırasında kent merkezine kamyonla giren saldırgan aracını kalabalığın üzerine sürdü. Saldırıda en az 84 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.