Öne Çıkanlar suriye geri adım Melih Garip Ünsal ingiliz gazeteci intihar Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz

Güney Kıbrıs Rum kesiminde ırkçı saldırı! Türk plakalı araçlara saldırdılar
Güney Kıbrıs Rum kesiminde aşırı sağcı olarak bilinen Rum Ulusal Halk Hareketi (ELAM) üyeleri, KKTC'nin kuruluş yıl dönümü kınamak amacı ile sınır kapılarında eylemler gerçekleştirdiler.

Yüzlerce ELAM üyesi fanatik gurup, sınır kapılarında Türk plakalı araçlara taş ve sopalarla zarar verdiler. Saldırılardan Türk plakalı araçlardaki vatandaşlarından yaralananlar oldu. Kısa bir süre sınır kapılarındaki geçişler durduruldu.

KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI "RUM YÖNETİMİ SUÇLULARI YAKALAYARAK YARGILAMALIDIR"

Rum Kesimindeki aşırı sağcı ELAM üyelerinin sınır kapılarında yapmış olduğu saldırıların ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Yazılı bir açıklama yaparak, Rum Yönetimi'nden suçluları derhal yakalayarak yargı önüne çıkarmasını istedi. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Lefkoşa'da sınır kapılarına yakın bölgelerde bugün ELAM üyelerinin Kıbrıslı Türklere yönelik saldırısının müzakere sürecine hiçbir katkısı olmadığını vurguladı ve Rum Yönetimi'nden suçluları derhal yakalayarak yargı önüne çıkarmasını istedi.

ANASTASİADİS HEM TWITTER HESABINDAN, HEM DE YAZILI OLARAK AÇIKLAMA YAPTI

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, olaylar nedeniyle hem twitter hesabından, hem de yazılı olarak açıklama yaptı. Anastasiadis açıklamasında, bu tür saldırıların, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için gösterilen çabalara olumsuz  etki yaptığını belirterek kınadı ve kabul edilemez olduğunu belirtti. Anastasiadis, “bazı münferit kişilerce veya azınlık gruplarca yapılan, sahte vatanseverlik nidalarıyla adanın bölünmesini hedefleyen" bu gibi eylemlere devletin müsamaha göstermeyeceğini de vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.