Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Halep Operasyonu başladı

Muhalif birlikler, Halep kuşatmasını kırmak için büyük bir operasyon başlattı. 5 binden fazla muhalifin katıldığı operasyonun adı "Büyük Savaş" olarak açıklandı.

KUŞATMAYI KIRMA HAREKATI

Suriyeli muhalifler, Rejim-Rusya ve İran destekli Şii milislerin kuşatma altında tuttuğu ve 250 binden fazla sivilin yaşadığı Halep'e yönelik kuşatmayı kırma harekat düzenliyor.

İlk olarak Esed kontrolünde olan Neirab havaalanı operasyon kapsamında Grad füzeleri ile vuran muhalifler Akademi Esed ve Halep-Sam karayolunda saldırıya geçti. Fetih Ordusu öncülüğünde başlayan operasyona 5 binden fazla muhalif savaşçı katılıyor. Muhalifler şehir merkezine güneybatı yönünden ve Dahiyyatul Esed bölgesinden girmeye çalışıyor.

Halep merkez ve çevresinde savaşan Esed güçleri % 80 oranında Şii milislerden oluşmakta. Halep operasyonun başlaması ile birlikte Halepliler de Rusya ve Esed rejimine ait savaş uçaklarının görüşünü engellemek icin lastik yakmaya başladı.

FÜZELERLE YOĞUN SALDIRI

Fetih Ordusu, kent merkezinin doğusunda rejim kuşatması içinde ve dışında konuşlu bazı unsurlarıyla Esad güçlerine, Grad ve Fil füzeleriyle yoğun saldırılar düzenliyor.

Fetih Ordusu bileşenlerinden Ahrar'uş Şam, sosyal medya hesabından Bab Neyrab askeri havaalanının, Dahiyyetul Esed ve 1070 konut bölgesinde Esad güçlerinin karargah olarak kullandıkları yerlerin vurulduğunu duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, füzelerin Nairab hava üssüne atıldığını doğrulayarak, aynı zamanda Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim hava üssü yakınlarına da atıldığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.