Öne Çıkanlar rusya haber abd Yasemin Öney Cankurtaran ferhat yüksel

Hamaney ABD'ye meydan okudu
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları uzatma kararına yönelik açıklamada bulunarak ABD’ye meydan okudu.

Hamaney, "ABD'nin İran'a yaptırımları 10 yıl için uzatması nükleer anlaşmanın ihlali olabilir. Tahran kesinlikle misillemede bulunacaktır" dedi.

Hamaney’in internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama şöyle: “Görevdeki ABD yönetimi pek çok vesile ile nükleer anlaşmayı ihlal etti. Son olarak yaptırımların 10 yıl için daha uzatılması… Eğer bu hayata geçerse nihai nükleer anlaşmaya karşı olacağı kesin. İslam Cumhuriyeti buna tepki verecektir.” ABD'nin İran'a uyguladığı enerji endüstrisi ile ilgili bazı yaptırımların 10 yıl daha uzatılmasını öngören yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi'nde çoğunluk oyuyla kabul edilmişti. 

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 7 yıl önce

Yiyin birbirinizi şerefsizler