Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

Hangi ülke Abdullah Öcalan'a ve Kürtlere fahri vatandaşlık verdi?
İtalya'nın Sicilya adasının başkenti Palermo, Kürtlere ve Abdullah Öcalan'a fahri vatandaşlık verdi.


BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın haberine göre Palermo Belediyesi'nde bugün yapılan törende Belediye Başkanı Leoluca Orlando, fahri vatandaşlık belgesini Öcalan'ın avukatı Ebru Günay'a teslim etti.

Belediye Başkanı Orlando törende yaptığı konuşmada, "[Kürt halkının] kendi topraklarına sahip olma hakkını tanıyoruz" dedi. Orlando, "Kürt halkının siyasi özerklik ve öz yönetim mücadelesini temsil eden Abdullah Öcalan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendisi, bütün bir halkın hak iddialarını tamamen siyasi kanallara taşıyarak barış sürecinin mimarlığını yaptı" diye konuştu.

Leoluca Orlando, Öcalan'ın tutukluluk koşullarını da eleştirdi. Öcalan'ın "17 yıldır ağır tecrit koşullarında cezaevinde tutulduğunu" söyleyerek, "Bu koşullar, Kürt meselesinin barışçıl yolla çözülmesine engel teşkil ediyor ve sembolik olarak da tüm Kürt halkının içinde yaşadığı tecrit koşullarını temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı ayrıca, "Kürt halkının Türkiye içinde demokratik özerklik ve kültürel farklılıklarının tanınması taleplerinin sürekli olarak engellendiğini" dile getirdi.

Orlando, "Palermo ve Sicilya halkının, Kürt halkıyla dost olduğunu" da sözlerine ekledi.

Palermo Belediye Meclisi üyesi Giusto Catania da, "Lideri Abdullah Öcalan aracılığıyla Kürt halkının tanınması, IŞİD'in yayılmasına ve terörizme karşı savaşan bir halkla, öz yönetim için mücadele eden bir halkla dayanışma eylemidir" diye konuştu.

Sicilya'nın başkentindeki vatandaşlık töreniyle, "Palermo Kürt Halkının Yanında" komitesi tarafından organize edilen ve Sol, Ekoloji, Özgürlük (SEL) ve Komünist Yeniden Yapılanma (PRC) partileri tarafından desteklenen 3 günlük "Kürdistan" etkinlikleri de son bulmuş oldu.

Palermo Belediyesi geçen yıl da Filistinli El Fetih hareketinin liderlerinden, hapisteki Mervan Barguti'ye fahri vatandaşlık vermişti.

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.