Öne Çıkanlar PKK haber diyarbakır HDP rus uçağı

İhvan yöneticilerinin idam kararı iptal edildi!

Mısır Temyiz Mahkemesi, kamuoyunda "Rehberlik bürosu olayları" olarak bilinen davada müebbet hapis cezasına çarptırılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 13 sanığın itiraz başvurusunu kabul etti.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Temyiz Mahkemesi, 4 İhvan yetkilisinin idam cezasına, diğer 13'ünün müebbet (25 yıl) hapsine karar verilen davaya yönelik itiraz başvurusunu kabul ederek, başka bir mahkeme tarafından yeniden yargılanmalarına karar verdi.

Yargılanma tarihinin belirlenmesi için davayla ilgili dosyaların İstinaf Mahkemesi'ne gönderildiği kaydedildi.

Kahire Ceza Mahkemesi, 28 Şubat 2015'te söz konusu davadan yargılanan İhvan yetkilisi 4 kişinin idamına, Bedii ve 3 yardımcısının da bulunduğu 14 kişinin müebbet hapsine hükmetmişti.

Mısır'da 30 Haziran olayları sırasında Kahire'nin Mukattam bölgesinde bulunan İhvan merkezinin basılması esnasında çıkan gösterilerde 9 kişi hayatını kaybetmiş, 91 kişi yaralanmıştı.Mısır Başsavcılığı, 17 zanlıyı, "olaylarda göstericileri öldürmeye teşvik etme, ruhsatsız silah ve cephane bulundurma, masumları korkuya sevk etme, şiddete teşvik" suçlamasıyla mahkemeye sevk etmişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.