Öne Çıkanlar türkiye suriye putin erdoğan son dakika

İngiliz basını çıldırdı: Türkiye'yi durdurun!

İngiliz basını, Türkiye'yi hedef almaya devam ediyor.

İngiliz Times ve Guardian gazeteleri, Cumhuriyet davasının dün başlamasının ardından bugün başyazılarından birini Türkiye'ye ayırdı.

Çığırtkanlık yaptı: Türkiye'yi durdurdun

Devlet sırrını ifşa eden ve terör örgütlerinin ekmeğine yağ süren Cumhuriyet'e savunuculuk yapan İngiliz Times gazetesi, "Türkiye sanık sandalyesinde" başlıklı yazıda Batı'ya, 'Türkiye'nin basını susturma girişimleri'ne karşı sesini yükseltme'çağrısı yaptı.

Almanya vurgusu

Times'ta yer alan yazıda şu ifadeler kullanıldı: "Eleştirel seslerin susturulmasına dayalı bir anlayışa dayandığı sürece, Sayın Erdoğan ile uzun vadeli bir ilişki yürütülemez. Bu, mezarlığın istikrarıdır. Almanya, Türkiye'nin iyi niyetine diğer Avrupa Birliği ülkelerinin çoğundan daha fazla bağımlı.

'İngiltere de Türkiye'ye ihtiyaç duyacak'

Gazete, İngilizlerin Türkiye'ye ihtiyaç duyacağını itiraf ederek şu ifadelere yer verdi:

"İngiltere de Avrupa Birliği'nden ayrıldıktan sonra Türkiye gibi dinamik ekonomilerle güçlü ticari ilişkilere her zamankinden fazla ihtiyaç duyacak. Ancak İngiltere büyük insan hakları ihlallerini eleştirmemek gibi bir tavır içine giremez."

Cumhuriyet'e sahip çıktı

İngiliz Guardian gazetesinde de Türkiye'ye karşı terör örgütlerinin yanında yer alan gazetecilerin savunuculuğu yapıldı. Gazetede şu ifadeler yer aldı:

"Geçen yılki başarısız darbe girişiminden bu yana Türkiye çapında 160 gazeteci tutuklandı ve 150'den fazla medya kuruluşu da kapatıldı. Sayın Erdoğan bu ay Hamburg'daki G20 Zirvesi'nde gazetecilerin 'suç da işledikleri' ve cezalandırılmaları gerektiği uyarısında bulundu. Tüm bu gazetecilerin terör bağlantıları olduğunu destekleyecek hiçbir kanıt gösterilmedi. Cumhuriyet, korkusuz gazeteciliğin sembolüdür. Personeli de suçlu muamelesi görmemeli, tam tersine onurlandırılmalıdır."

Guardian da haddini aşarak Erdoğan'a baskı yapılması çağrısı yaptı: "Sayın Erdoğan dış baskıya dayanıklı olabilir. Ancak Avrupa da daha yüksek sesle haykırabilir."

Kaynak: Yenişafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İhsan Dinç 7 yıl önce

İt ürür, kervan yürür; Türkiye geliyor, yeni bir medeniyete oynuyor...