Öne Çıkanlar Isaac Liev Schreiber MI6 METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C

İngiliz Economist FETÖ'ye destek çıktı

İngiltere'de yayımlanan Economist dergisi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasinin değil, darbecilerin yanında durmaya devam ediyor. "Türkiye'de Gülen Temizliği" başlığıyla yayımlanan makalede, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası dönemin cadı avına dönüştüğünü iddia etti.

SKANDAL MAKALE

Terör örgütü FETÖ'ye hala 'cemaat' diyen dergi, tıpkı FETÖ'cüler gibi, 15 Temmuz darbe girişiminin örgütün eliyle yapıldığına inanmıyor. Skandal makalede şu ifadeler var:

İngiliz dergi, FETÖ'cü kalemlere, darbeci askerlerin tutuklanmasından rahatsız.

Birçok yabancı uzman, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek üzere planlanan darbe girişiminde, farklı çevrelerden gelen subayların yer aldığını düşünüyor. Ama hükümet özellikle 'cemaati' suçluyor ve birçok Türk de hem fikir.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ MASUM GÖSTERME ÇABASI

Darbe girişimi sonrası örgütle bağlantısı olan kamu çalışanlarına, FETÖ'cü kalemlere ve darbeci askerlere yapılan operasyonlardan rahatsızlık duyan İngiliz dergi, bunu bir 'süpürme' eylemi olarak tanımlayarak küstahlaştı: "Erdoğan'ın cemaate yönelik başlattığı temizlikte şu ana kadar 100 binden fazla kişi süpürüldü. 50 bin kamu çalışanı, askerler, gazeteciler, pilotlar ve iş adamları... Hepsi hedefte."

VERDİĞİ ÖRNEĞE BAK!

McCarthy'nin Komünist Avı'ndan büyük Economist, Türkiye'de yaşanan tasfiye ve gözaltıları, 1950'lerin başında ABD'de Senatör Joseph McCarthy'nin yönettiği ve komünistleri hedef alan cadı avı sürecine benzeterek daha da ileri gitti: "Türkiye'de yaşananlar çok daha büyük" açıklamasında bulunuldu.

PAPAZ FETO!

The Economist'in Fetullah Gülen'i nasıl papaz kılığında kapak fotoğrafında yer verdiğini görmek için aşağıdaki "The Economist Dergisinin Oyunu" başlıklı haberi tıklayın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
suatsabri 8 yıl önce

Fethullah dediginiz kisi Rus Ortadoks Kilisesi Moskova Patriği, Vladimir Mikhailovich Gundyayev