Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

İngiliz vekiller: Trump'ın ülkeye girişi yasaklansın!
ABD başkan aday adayı Trump'ın Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanması talebiyle başlatılan imza kampanyasını 575 bin 563 kişinin desteklemesi üzerine, konu İngiliz Parlamentosu'nda tartışıldı.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık yarışına giren iş adamı Donald Trump'ın Müslümanlara ve Londra'ya yönelik sözlerine tepki olarak Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanması için başlatılan imza kampanyasının ardından İngiliz vekiller, konuyu parlamentoda ele aldı.

İngiliz Parlamentosu'nun internet sayfasındaki online dilekçe sisteminde Trump'ın, Birleşik Krallık'a girişinin yasaklanması talebiyle 8 Aralık 2015'de başlatılan imza kampanyasına 575 bin 563 kişi destek verdi. Sistemde, 10 bin imza toplayan dilekçelere hükümet teamülen yanıt verirken, imza sayısı 100 bini bulduğunda da dilekçenin parlamentoda tartışılması olanağı doğuyor.

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin milletvekili Paul Flynn başkanlığında, İngiliz Parlamentosu'nun Westminster Hall bölümünde düzenlenen tartışmada söz alan vekiller, Trump'ın Müslüman topluma yönelik ifadelerini kınadı.

Trump'ın bazı vekiller tarafından "nefret figürü" olarak tanımlandığı ve 3 saat süren tartışmada birçok İngiliz siyasi, Trump'ın ülkeye girişine yasak getirilmemesi gerektiğini belirterek, hatta Trump'ın ülkeye davet edilerek, Birleşik Krallık'taki çok kültürlü, çok uluslu ve çok inançlı yaşamın kendisine gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Oturumda, herhangi bir oylama yapılmadı. Tartışmaya katılan siyasiler arasında Trump'ın ülkeye girişinin engellenmesini isteyen vekiller olsa bile, İngiliz vekillerin bu yönde bir karara varacak yetkisi bulunmuyor.

YETKİ İÇİŞLERİ BAKANI MAY'DE

Trump'ın ülkeye girişine ilişkin herhangi bir değişiklikten sorumlu olacak İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May, şimdiye kadar konu hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı. İngiltere İçişleri Bakanlığının geçmişte Trump'ın ifadelerine benzer olarak, ulusal güvenlik çerçevesinde nefret içerikli söylemlerde bulunan kişilerin ülkeye girişine yasak koyduğu biliniyor.

Trump, geçen ay başında başkanlık seçimi için yürüttüğü kampanya sırasında konuşmasında, göçmen ya da turist olarak ABD'ye gelmek isteyen Müslümanların ülkeye alınmaması için çağrıda bulunmuş, Londra ile ilgili olarak da "Bazı radikalleşmiş bölgelere polis de girmeye korkuyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.