Öne Çıkanlar Ömer İsi otel tanıtım filmi marcelo guedes danimarka meclisi ayşe paydemirli anlatıcı

İngiltere'de AB yanlısı milletvekili öldürüldü
İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox'a düzenlenen saldırıyla sarsıldı. 41 yaşındaki kadın parlamenter seçim bölgesindeyken silahlı saldırıya hedef oldu. Saldırgan olaydan hemen sonra yakalanırken, ağır yaralanan Cox kurtarılamadı.

"ÖNCE İNGİLTERE" GRUBU YAPMIŞ OLABİLİR
Cinayetten hemen önce Cox'un yanında olanlar 52 yaşındaki saldırganın, "Britain First", "Önce İngiltere" adlı aşırı sağcı grubun adını bağırdığını söyledi. Ancak örgüt bu bağlantıyı red etti..u.

SALDIRGAN YAKALANDI



Saldırıyı gerçekleştiren kişi gözaltına alındı. Saldırı sonrası İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'den bir açıklama geldi. Milletvekilleri Jo Cox'a yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Corbyn, "Jo Cox'un saldırıya uğradığı haberi karşısında şoke oldum. Tüm İşçi Partililerin desteği Cox ve ailesiyle birlikte" açıklamasını yaptı.. 

MESAJ YERİNE ULAŞTI!



Milletvekili Jo Cox'un silahlı saldırıya uğraması sonrası partinin yürüttüğü AB yanlısı kampanya askıya alındı. Kampanyanın sonlandığı partililerin twitter hesaplarından duyuruldu. 

CAMERON'DAN AÇIKLAMA
İngiltere Başbakanı David Cameron, Jo Cox'u "yükselen bir yıldız" olarak tanımladı...

JO COX KİMDİR?



41 yaşındaki Jo Cox, evli ve 2 çocuk annesiydi. Daha önce Oxfam ve kölelik karşıtı "Freedom Fund" gibi düşünce kuruluşlarında çalışan Cox geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde milletvekili seçilmişti. Cox, ABD Başkanı Obama'nın 2008'deki ilk seçim kampanyasında da çalışmıştı. Jo Cox, doğup büyüdüğü seçim bölgesinde mütevazi ve sevecen olarak biliniyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.