Öne Çıkanlar rusya haber abd EKREM İNCEL paris katliamı

İngiltere IŞİD ile mücadele için 1900 ekstra ajan alacak

İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD ile mücadele kapsamında ülkede, 1900 ajan daha görevlendirileceğini açıkladı.

Cameron, IŞİD militanlarının Suriye’den saldırı planlarına karşılık ajan sayısının yüzde 15 oranında artırılacağını ve hava güvenliğine ayrılan paranın iki katına çıkarılacağını kaydetti.

Başbakan Cameron, Antalya’da düzenlenen G-20 Zirvesi dönüşü Londra’da açıklamalarda bulundu.

İngiltere’nin Paris, Tunus ve diğer kentlerde meydana gelen saldırılardan sonra savunmasını güçlendireceğini ifade eden Cameron, İngiliz güvenlik servislerinin geçtiğimiz yıl içinde İngiltere’de düzenlenmesi planlanan potansiyel saldırıları önlediğini ve gelecek nesilleri etkileyecek bu tehditle mücadele etmek için daha fazla insan gücünün gerektiğinin altını çizdi.

NAZİ ALMANYASI İLE SAVAŞIR GİBİ

Cameron, 23 Kasım’da açıklanması beklenen ve yeniden gözden geçirilen 5 yıllık savunma ve güvenlik planında, İngiltere’nin Milli İstihbarat Birimleri olan MI5 ve MI6 ile hükümet gizli dinleme servisi GCHQ’ya 1900 ekstra ajan alınacağını kaydetti. Cameron, G20 Zirvesi’nde güvenlik konusunun ana gündemini oluşturduğuna dikkat çekerek İngiltere’nin terörizme karşı İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi Almanya’sına karşı gösterilen çözümün gösterileceğini vurguladı.


ÖZEL GÜVENLİK İÇİN EKSTRA 2 MİLYAR STERLİN

Güvenlik ve savunma tedbirleri kapsamında 2020 yılına kadar İngiltere’nin özel güvenlik güçlerinin iletişim araçları, silah ve araç yatırımına 2 milyar Sterlin harcanacak.

Cameron açıklamasında ayrıca geçtiğimiz ay Rus uçağının Mısır’da düşürülmesinin ardından İngiliz yolcuların sıkça seyahat ettiği Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki havaalanlarının güvenliğinin yeniden gözden geçirilmesini istedi. Önümüzdeki iki ay içinde yürütülecek güvenlik önlemleri kapsamında yolcuların ve el bagajlarının taranması ve havaalanlarındaki fiziksel güvenliğin artırılmasına odaklanılacak.

Cameron konuşmasında, gelecek beş yıl içinde hava güvenliğinin artırılması için hükümetin halen yılda 9 milyon Sterlin olan harcamasını iki katına çıkarılacağını da sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.