Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Irak'tan küstah bir hamle daha!
İngiltere’nin başkenti Londra’da Rudaw’a konuşan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, “Bütün yollara başvuracağız. Diplomatik yollar tükenince uluslararası yasalara başvuracağız. Bütün seçenekler önümüzde açık. Egemenliğimiz ihlal edilmişken hiç kimse bu seçenekleri sınırlayamaz” diye konuştu.

Peşmerge güçlerinin Musul operasyonuna katılması konusunda ise Caferi, “Peşmerge, Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Iraklı bir askeri güçtür. Tüm Iraklılar için de Iraklı silahlı güçlerin bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE'DEN DİYALOG ÇAĞRISI

Musul operasyonuna destek verecek ülkelerden İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Frank Baker ise, “Irak hükümeti ve Kürdistan Bölgesi’yle yakından çalışıyoruz ve Musul operasyonuna hazırlanıyoruz. IŞİD sonrası Musul konusunda siyaset doğru yürütülmezse, IŞİD’le geçen 2 yılın tekrarlanması ihtimali yüksek. Bu yüzden doğru çalışmalıyız. Bütün taraflara diyalog ve barışla sorunlarını çözmesini söylüyoruz” diye konuştu. İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Irak ve Kürdistan Bölgesi heyetiyle yaptığı görüşmede de, Irak ve peşmerge güçlerine askeri yardımların sürdürülmesine onay verildi. Bölgede bulunan 350 kişilik askeri danışman sayısının da 500’e çıkarılması kararlaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.