Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

İran'dan 227 ABD ürününe yasak kararı!

Tasnim haber ajansının haberine göre, İran Ticaret Bakanlığı savunma ekipmanlarının yanı sıra sakız, sigara, CD, DVD, çay ve ofis ekipmanlarının da aralarında bulunduğu 227 ürünün ithalatının yasaklanmasına karar verdi.

Karar, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in ‘ABD ürünlerinin ithalatının yasaklanması’ talimatının hemen ardından geldi.

Ancak ABD menşeli ürünler, uzun yıllardır arka kanallar yoluyla İran pazarına girebiliyor. Bunun en büyük iki örneği Coca-Cola ve Pepsi. Her iki markada yerel ambalajlarla İran’daki marketlerde satılıyor.

İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nihani nükleer anlaşmanın ardından, ABD ve Avrupa Birliği başta olmak üzere Batılı ülkeler Tahran'a uyguladıkları yaptırımları kaldırma kararı almıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.