Öne Çıkanlar türkiye suriye putin son dakika erdoğan

İran karıştı… Halk sokaklarda!
Eski İran Cumhurbaşkanı ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği haberleri sonrası yüzlerce insan hastane önünde toplandı, sloganlar attı.

İran Uzmanı ve Haber10 yazarı Oğuz Akkar,  Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin ölüm haberiyle ilgili gelişmeleri an be an bildiriyor.

Ölüm haberinin ardından Başkent Tahran'da yüzlerce kişinin hastane önünde toplandığı, sloganlar attığı haberleri geldi.



Kalabalıklar protesto yürüyüşü yaparken "Rafsancani'nin 2 saat içinde kalp krizi geçirip hastanede öldürüldüğü" söylentileri de dolaşmaya başladı.

Hızla yayılan bu söylenti nedeniyle millet, internet üzerinden Rafsancani'nin kaldırıldığı hastaneye gelmeleri yönünde davetler yapıldı.

Rafsancani'nin ölüm haberi üzerine kızı Faize Haşimi’nin hastaneye gitmek üzere yola çıktığı gelen haberler arasında.



SAĞLIK BAKANINDAN DOKTORLARA SUÇLAMA

Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak İran Sağlık Bakanı  Amir Mohsen Dayay'ın, doktorları suçlayıcı bir açıklamada bulunduğu bildirildi. Bakan Dayay'ın "Rafsancani"nin yanında kendi doktorları yoktu. Bana gelen haberlere göre dokrorlar, üzerine düşeni yapmamış" dediği öğrenildi.

ÖLÜMÜNDE BİYOLOJİK TERÖR ŞÜPHESİ

İran, yaklaşık 4 ay sonra sandık başına gidecek. Yaklaşan seçimler öncesi Rafsancani'nin aniden hayatını kaybetmesi, sağlık bakanının "doktorlar görevinin yapmamış" şeklindeki bu açıklaması kuşkuları besledi. Şüpheli bulunan ve sokaklarda "ölmedi; öldürüldü" denilen Rafsancani'nin vefatında konuşanlan bir şüphe ise biyolojik terör.

ÖLMEDEN ÖNCEKİ SON SÖZLERİ

Ani bir şekilde hayatını kaybeden Ali Ekber Haşimi Rafsancani, ölümünden kısa bir süre önce yaptığı konuşmada  "Kim size silah veriyor?" diye sorduktan sonra şöyle devam ediyor:  "Kim size bu kadar selahiyet veriyor. Kim size meclisin ve yürütmenin üstünde olma hakkını veriyor? Kimden alıyorsunuz bu gücü! Meşruiyetiniz nereden geliyor?"
 
Haber10

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.