Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

IŞİD'den petrolü kimin aldığı ortaya çıktı!
Amerika Birleşik Devleti hükümeti tarafından desteklenen uluslararası yayın kuruluşu Amerika'nın Sesi (Voice of America) IŞİD'den kimin petrol aldığını açıkladı. Habere göre Batı Suriyeli muhaliflere para göndererek IŞİD’e dolaylı olarak destek oluyor.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan “Batı Bombaladığı IŞİD’le Ticaret Yapıyor” başlıklı haberde, “Dört senedir süren son derece karmaşık Suriye savaşında birçok ilginç olay yaşandı. Bunlardan biri de Batılı hükümetlerin IŞİD’i dolaylı yoldan finanse ediyor olması. Batı, Suriye’nin kuzeyindeki milislere destek veriyor. Bu örgütler, IŞİD için aracılık yapan kişilerden petrol satın alıyor” açıklamalarına yer verildi.

YAKIT IŞİD’DEN SATIN ALINIYOR

Türkiye’de yaşayan Kuveytli Basım El Kuveyti’nin birçok kurumun Suriye’ye yakıt yollamadığını, bunun yerine para yolladığını belirttiği haberde, bu örgütlerin de yakıtı IŞİD’den aldığı açıklandı. Kuveyti, Suriye’de çalışan birçok yerli ve yabancı yardım kuruluşunun yanında, Amerikalı ve diğer Batılı güçlerin desteklediği kar amaçlı gruplar çalışıyor.

“TÜRKİYE’DEN PETROL YOLLAMAK LOJİSTİK SORUNLAR TAŞIYOR”

Amerika’nın Sesi’yle konuşan bazı Amerikalı ve Avrupalı yetkililer, Batı’nın desteklediği militanların petrolü IŞİD’den aldığını doğruladı. Suriye içinde oluşan yerel konseylerin ise bu konuda konuşmaktan kaçındığı belirtildi.

Haberde, “Amerika’nın Sesi’yle görüşen bir Alman yardım çalışanı, uluslararası hayır kurumları ve şirketlerin, petrol ticaretini göz ardı etmek istediğini doğrularken, bu konuyu haber haline getirmememiz çağrısında bulundu ve yardım kurumlarının bu petrol ticaretine gereksinimi olduğunu belirtti. Batılı yetkililer ve yardım kuruluşları, Suriye’ye Türkiye’den petrol yollamanın lojistik sorunlar taşıdığını söylüyor ve devam eden hava saldırılarının bunu daha da zorlaştıracağını belirtiyor. Ancak petrol ve yakıt olmadan Esad’a karşı ayaklanma çok kısa sürede çökebilir” ifadeleri yer aldı.

IŞİD’İN ELİNDE 10 PETROL KUYUSU VAR

IŞİD elindeki bölgelerde 10’dan fazla petrol kuyusu işletiyor. Petrolden gelen gelir, örgüte ilan ettiği halifeliği ve de oluşturduğu küresel terör ağını ayakta tutuyor. Aracılara satılan petrol ya Türkiye’ye kaçırılıyor ya da derme çatma rafinerilerde işleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.