Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

IŞİD, Kahramanmaraş'taki Öğretmen Cinayetini Üstlenip Türkiye'yi Tehdit Etti
IŞİD, Türkçe yayınladığı dergisinin son sayısında Kahramanmaraş'taki öğretmen cinayetini üstlenip Türkiye'yi açıkça tehdit etti.

Propagandalarını geniş kitlelere ulaştırmak için medyayı da etkin biçimde kullanan IŞİD, Türkçe olarak yayınladığı Konstantiniyye dergisinin yeni sayısında Türkiye'ye yönelik tehditlerde bulundu. Derginin önsözünde, şu ifadelere yer verildi:

Hava operasyonuna katılan Türkiye'ye IŞİD'den tehdit: Sürüleceksiniz
"İslam Devleti'yle savaşan hiçbir kavmin iflah olmadığını ve olmayacağını ayrıca belirtmek isteriz. Özellikle Türkiye gibi komşularımızın bize yakın olmaları hasebiyle bu savaştan daha çok zarar görebileceğini ayrıca belirtmek isteriz. İyiliğin karşılığı ancak iyiliktir, zulüm de karşılıksız değildir."

Türkiye'nin, üslerini koalisyon güçlerine açmasını da sert sözlerle eleştiren IŞİD, 'mültecilerin hapsedildiğini ve ülkelerine geri yollandığını' iddia ederek, 'suçlar karşılıksız kalmayacak' ifadelerini kullandı.

'İSTANBUL'U FETHEDİP ŞERİATLA YÖNETECEĞIZ'

Örgüt, ayrıca dergisinde, İstanbul'u fethedeceklerini ve şeriatla yöneteceklerini şöyle dile getirdi:

"Siz istediğiniz kadar çaba sarf edin, biz yine de Allah'ın izniyle İstanbul'u tekbirlerle fethedeceğiz. 1400 sene önce bunu haber veren Peygamberin müjdesine nail olacağız. Küfrün, demokrasinin ve laikliğin hâkimiyetine son verip İstanbul'u şeriatla yöneteceğiz."

KAHRAMANMARAŞ'TAKİ ÖĞRETMEN CİNAYETİNİ ÜSTLENDİ

Kahramanmaraş'ta öldürülen Şuca Gannum adlı Suriye asıllı öğretmenin İslam Devleti'ne zarar verdiği gerekçesiyle öldürüldüğünü de açıklayan örgüt, ayrıca gazeteci ve yazarları da şu şekilde tehdit etti:

"İslam devleti aleyhine pervasızca haber yapan, her türlü iftirayı atmaktan çekinmeyen, elleri ve dilleriyle İslam devletine karşı savaş açanları aynı akıbet beklemektedir. Bu, diğerleri için sadece uyarı niteliğindedir. Diğerlerinin bundan ibret alacağını umuyoruz."

TÜRKİYE'DEKİ OKULLARI BOYKOT ETME ÇAĞRISI

Türkiye'deki okullarda küfür ve haram içerikleri olduğunu iddia eden IŞİD, sempatizanlarına boykot çağrısı yaptı:

"Bir Müslümanın çocuğunu şirk, küfür ve fesat yuvaları olan bu okullara göndermesi asla caiz değildir. Bahsetmiş olduğumuz bu sinsi tuzaklarının ve amaçlarının dışında okullarda açık bir şekilde gözlemlenebilen küfür ve şirkler de mevcuttur." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.